МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Козарев: Још једном потврђена снага и јединство српског народа
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Козарев: Још једном потврђена снага и јединство српског народа

12. јул 2017. Извор: Танјуг

Заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев данас је, на свечаној седници поводом Дана општине Звечан, поручио да су резултати недавно одржаних покрајинских избора потврдили снагу и јединство српског народа на КиМ, те да су житељи Звечана томе дали кључан допринос.

Душан Козарев

Фото: Канцеларија за КиМ

Козарев је истакао да је српски народ, после година притисака и покушаја да буде разбијена његова политичка снага и монолитност, још једном доказао да га изазови чине јачим, сложнијим и одговорнијим.

"Данас се и у Приштини са респектом говори о политичкој снази и јединству Срба на КиМ, а и Београду је много лакше да изађе у сусрет захтевима и потребама нашег народа на Косову и Метохији када он проговара једним гласом. Влада Србије наставиће да улаже у општину Звечан, јер она је за Србију и српске интересе у покрајини од вишеструког стратешког значаја”, рекао је Козарев.

Он је подсетио да је у општини Звечан у протеклом периоду покренуто и реализовано низ пројеката од великог националног значаја, међу којима су повратничко насеље “Сунчана долина”, ревитализација “Рајске бање” у Бањској…

“Манастир Бањска због своје историје и значаја има потенцијал да постане једно од централних места ходочашћа на КиМ, а потенцијали Рајске бање су такорећи неограничени. Данас тамо отварамо и мини-пивару, како бисмо оживели традицију пиварства на овим просторима”, рекао је Козарев.

Он је поручио и да је Влада Србије свесна стратешког значаја комбината “Трепча”, чији се капацитети делимично налазе на територији општине Звечан и да је одлучно стала у његову заштиту.

“Ви сте драги Звечанци издржали најтеже, а сада је пред свима нама изазов да ову општину оснажимо економски, инфраструктурно, па и демографски. Уверен сам да, познајући ваше капацитете и узевши у обзир чињеницу да уживате чврсту и искрену подршку Владе Србије и Канцеларије за КиМ, имате оправдан разлог да на будућност гледате са оптимизмом”, рекао је Козарев.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина