МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић и Примаков о пројектима Руске хуманитарне мисије
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић и Примаков о пројектима Руске хуманитарне мисије

26. јул 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са директором „Руске хуманитарне мисије“ (РХМ) Јевгенијем Примаковим, са којим је разговарао о пројектима и активностима ове невладине организације у српским срединама на Косову и Метохији.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је, захваливши на помоћи народа Руске Федерације српском народу, истакао отвореност за сарадњу Канцеларије за КиМ са РХМ и спремност у пружању логистичке подршке активностима ове организације, као и информација и предлога неопходних за дефинисање приоритетних хуманитарних пројеката.

Том приликом, директор Канцеларије за КиМ је представнике РХМ упознао и са политичком, безбедносном, економском и социјалном ситуацијом на КиМ и положајем српског народа у Покрајини, истакавши значај присуства РХМ на том простору. Ђурић је изразио и задовољство што је на челу овакве организације потомак чувеног руског државника Јевгенија Примакова.

Директор „Руске хуманитарне мисије“ Јевгениј Примаков, који је и помоћник председника Државне Думе Руске Федерације, захвалио је на подршци и разумевању Канцеларије за КиМ и информисао директора Ђурића о циљевима РХМ и плановима за ширење активности у Србији. Он је истакао да је седиште Регионалног представништва РХМ за Балкан управо у Београду.

Примаков је рекао да је РХМ тренутно ангажована на помоћи здравственим установама Републике Србије на КиМ и да се тим њихових лекара и сарадника, током посета јужној српском покрајини, упознаје са стањем у тој области, у циљу дефинисања приоритетних акција. Такође, он је нагласио да је део активности РХМ усмерен и на помоћ избеглицама и интерно расељеним лицима, којих је са КиМ око 247 хиљада.

Директор „Руске хуманитарне мисије“ је најавио и да ће представници РХМ сутра у Медвеђи предати специјално санитететско возило локалној Хитној помоћи, за чију су куповину средства обезбеђена донацима грађана Руске Федерације.

Састанку су, између осталих, присуствовали и извршни директор „Руске хуманитарне мисије“ Алексеј Полковников и руководилац Регионалног представништва РХМ на Балкану Бранимир Нешић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина