МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић са Ракићем о политичкој ситуацији у нашој јужној покрајини
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 283 1984
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић са Ракићем о политичкој ситуацији у нашој јужној покрајини

02. август 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и председник Српске листе Горан Ракић разговарали су данас о политичкој ситуацији у нашој јужној покрајини и позицијама Српске листе поводом формирања привремених институција самоуправе у Приштини.

Ђурић са Ракићем

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је констатовао да су изванредан резултат Српске листе на парламентарним изборима на Косову и Метохији и остварено политичко јединство ојачали позиције српског народа у покрајини и његове капацитете да се ефикасније бори за остваривање својих права и интереса, у чему ће и надаље имати пуну подршку Владе Србије.

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је да ова странка има јасно дефинисан програм и циљеве, као и капацитет да се као снажна, компактна и јединствена политичка снага за те циљеве бори унутар привремених институција самоуправе на Косову и Метохији. Према његовим речима, Српска листа ће све битне одлуке увек доносити у сарадњи са Владом Србије и председником Вучићем.

Ракић је додао да ће модалитети ангажовања српских политичких представника у институцијама у Приштини зависити од односа албанских политичких актера према правима и интересима српскога народа на Косову и Метохији, поручивши да српске политичке представнике, захваљујући оствареном резултату Српске листе, више нико неће моћи да третира као декор.

Однос према појединим албанским политичким актерима на Косову и Метохији ће, како је рекао, зависити искључиво од њихове спремности да уваже новонасталу политичку реалност и учине искрене кораке ка побољшању положаја српског народа у покрајини.

Ђурић и Ракић су истакли и да је веома важно да Срби са Косова и Метохије узму активно учешће у унутрашњем друштвеном и политичком дијалогу о нашој јужној покрајини, који је покренут на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 283 1984
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина