МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Српска листа пројекат од националног значаја
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 294 2061
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Српска листа пројекат од националног значаја

14. август 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас у Београду са представницима десет општина са српском већином на КиМ о предстојећим локалним изборима у покрајини и важности да Српска листа на њима потврди и учврсти политичко јединство нашег народа на Косову и Метохији.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је рекао да је кључно да Српска листа на локалне изборе 22. октобра изађе са најбољим кандидатима који ће у свим општинама са српском већином на КиМ моћи да окупе народ и остваре прекопотребно политичко јединство, и који ће грађанима понудити конкретан и опипљив програм.

„Српска листа, као стратешки политички пројекат од националног значаја за Србију и српски народ на Косову и Метохији, мора да буде у стању да на најбољи могућ начин артикулише вољу Срба у јужној покрајини, заштити њихове интересе и као инструмент државе Србије оствари што већи утицај и сачува институционалне везе са Србијом“, истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Према Ђурићевим речима, држава Србија наставиће да подржава политичко организовање Срба на Косову и Метохији и настојање српских представника да узму што је могуће више удела у институцијама и свим областима друштвеног живота, јер је то оно што нама припада и нешто од чега зависи наш опстанак на Косову и Метохији.

Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице у покрајинским привременим институцијама самоуправе Горан Ракић позвао је овом приликом све грађане Србије са простора Косова и Метохије на јединство и заједничку борбу.

„Српска листа је странка која, у сарадњи и уз подршку Београда, под један барјак окупља све Србе којима је Србија у срцу и којима је интерес и бољи живот нашег народа у покрајини на првом месту, и зато никада неће сарађивати са онима којима је лични интерес испред националног“, истакао је Ракић.

Ракић ја поручио да ће Српска листа имати најбоље кандидате за градоначелнике и одборнике у свих десет општина са већинским српским становништвом, али и кандидате за одборнике у општинама где Срби нису већина.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 294 2061
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина