МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Отворена студентска поликлиника у Косовској Митровици
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Отворена студентска поликлиника у Косовској Митровици

04. септембар 2017. Извор: Танјуг

У Косовској Митровици данас је свечано отворен Завод за здравствену заштиту студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у том граду, а помоћница министра за развој и високо образовање Весна Мандић каже да се отварањем студентске поликлинике доприноси развоју овог дела Србије.

студентска поликлиника

Фото: Канцеларија за КиМ

Средства за изградњу, адаптацију и опремање нове студентске поликлинике обезбедили су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију и Студентски центар "Приштина".

Мандић је данас са замеником директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељком Јовићем присуствовала свечаном отварању.

"Изненађени смо брзином којом је овај пројекат завршен, јер тендер је расписан у априлу. Високошколске установе кроз кадар који ће бити ангажован на поликлиници имају прилику да допринесу развоју", нагласила је Мандић.

Додала је да је Министарство обезбедило 83 милиона динара за развој студијских програма и да се пријаве на конкурс, који је данас објављен, могу послати до 30.септембра.

Јовић је рекао да је студентска поликлиника још једна установа која ће нам помоћи да одбранимо наш суверенитет и наша права.

"Градићемо дупло више него до сада, бићемо јачи и поноснији да бранимо оно што је наше", поручио је Јовић.

Директор Студентског центра "Приштина" Јово Поповић захвалио је Министарству што брине о здрављу студената и што је омогућило изградњу објекта, као и Канцеларији за КиМ која је куповином неопходне опреме допринела унапређењу здравствене неге студената, али и других грађана који ће имати могућност да добију здравствене услуге у овој установи.

Поповић каже да ће у студентској поликлиници радити наставни кадар Медицинског факултета, а да је отварањем новог простора истовремено добијено 30 нових места за смештај студената.

Министар просвете Младен Шарчевић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић требало је данас да отворе ту студенстку поликлинику, али на административном прелазу Јариње није им дозвољен пролаз ка Косовској Митровици.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина