МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Лаптоп рачунари и ранчеви за школе и ђаке на Косову и Метохији
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Лаптоп рачунари и ранчеви за школе и ђаке на Косову и Метохији

05. септембар 2017. Извор: Танјуг

Представници Министарства просвете Весна Мандић и Бојан Радић, као и представници Канцеларије за Косово и Метохију, посетили су данас основне школе на северу покрајине, где су уручили лаптоп рачунаре и ранчеве за прваке из социјално угрожених породица.

ранчеви за школе и ђаке

Фото: Канцеларија за КиМ

Они су посетили школе у Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, саопштило је Министарство просвете.

У Основној школи "Бранко Радичевић" у Косовској Митровици представљен је еДневник, а помоћница министра за развој и високо образовање Весна Мандић истакла је да је поносна што је школа из тог града једна од првих у Србији која је ушла у систем еПросвете.

Импресивно је, казала је, са колико воље и елана наставници улазе у примену електронског дневника.

Као подршку, ресорно министарство је донирало десет лаптоп рачунара како би се обезбедила потпуна имплементација новина која се очекују, додала је Мандић.

Директор школе Иван Запорожац рекао је да увођење еДневника показује да школе на Косову и Метохији почињу да се модернизиују и да ни по чему не заостају за школама у остатку Србије.

Представници министарства и Канцеларије за КиМ посетили су и ОШ "Свети Сава" у том граду, где су присуствовали јавном часу Информатике и рачунарства за пети разред, а затим и осмолетке "Вук Караџић" у Звечану и "Јован Цвијић" у Зубином Потоку.

На крају посете, представници Министарства и Канцеларије присуствовали су у Лепосавићу свечаном пријему за ђаке прваке у Основној школи "Лепосавић".

Они су првацима пожелели успешно школовање и истакли да је чињеница да је ове године чак 100 првака уписано у школу у Лепосавићу представља лепу вест и даје наду да образовање у јужној српској покрајини има светлију будућност.

Прваке и колектив школе поздравио је и заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић који им је поручио да је Влада Србије увек уз њих.

"Ви сте део образовног система Србије и имате нашу максималну подршку", поручио је Јовић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 295 2065
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина