МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Долазе преломна времена, зато мора да победи Србија
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 69 303 2126
Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике
Сунчана долина

Ђурић: Долазе преломна времена, зато мора да победи Србија

20. октобар 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је данас суграђанима у јужној покрајини да долазе преломна времена, и да се на локалним изборима у недељу мора осигурати да се на свим нивоима власти очува органска веза косметских Срба са њиховом државом Србијом.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

“У недељу сви треба да имамо у виду да су пред нама преломни месеци и да не можемо да дозволимо да држава Србија нема пуну и потпуну политичку контролу и утицај у већински српским срединама”, рекао је Ђурић у интервјуу телевизији “Мост” из Звечана.

Према његовим речима, од резултата предстојећих избора зависи институционално присуство Србије на Косову и Метохији, али и снага будуће преговарачке позиције Србије.

“Нека се деле неки други, ми нећемо. Нека се такмиче између себе представници приштинских партија, нас Срба је сувише мало и сувише преломна времена стоје пред нама да бисмо могли да допустимо било шта осим да будемо у тесној органској вези са државом Србијом”, рекао је Ђурић.

Зато је, како је објаснио, Србија и започела свој политички пројекат који се зове Српска листа, међутим, како је упозорио, и неке друге листе и партије које ће учествовати на изборима у већински српским срединама основане су као пројекти неких других држава.

“Нећемо дозволити да нас преваре и убеде да нам је у интересу да радимо за неке друге народе и неке друге државе а не за своју државу. Ту врсту погрешне рачунице демантовали смо као народ на изборима у јуну и демантоваћемо сваки пут. Сваки пут ћемо да се окупимо око Српске листе или онога како се у том тренутку зове пројекат државе Србије”, поручио је Ђурић.

Срби нити могу нити желе без државе Србије, и то се, уверен је Ђурић, ни у недељу неће променити.

“Овде где се боримо за наш опстанак, једина наша партија је држава Србија, односно у овом случају сада Српска листа, као пројекат који је држава Србија направила да би Срби били јаки”, истакао је Ђурић, додавши да је политичко јединство једини могућ одговор српског народа на изазове који се пред њега стављају.

"Сви врло добро знамо да овде на КиМ не бисмо опстали да није подршке љубави и посвећености државе Србије, и та посвећеност ће се наставити, то нико не може да прекине. Ниједан покушај Приштине да инсталира своје политичке пошлушнике, људе којима она управља, како би ослабила државу Србију, неће успети”, уверен је Ђурић.

“Наше институције су овде чврсто у српским рукама, и зато је 22. октобар важан. Важно је да тако остане, важно је да све институције у којима Срби чине већину остану у српским рукама и директно и индиректно у рукама Србије. Ту се ломи наша будућност. Од тога зависи да ли ћемо у будућности бити ближи Приштини или ближи Београду, а од тога зависи, и то овде сви добро знају, хоћемо ли сачувати наше завичаје”, рекао је Ђурић.

Према његовим речима, 22. октобар мора да буде дан српске слоге, јединства и победе, и прилика да српски народ на КиМ покаже Приштини и међународној заједници своју снагу.

“Снагу показујемо кроз слогу и јединство и поручујемо: нећете нас преварити и поделити. Ми Срби на КиМ гледамо ка држави Србији и Београду, а на овим изборима пројекат државе Србије зове се Српска листа”, поручио је Ђурић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 69 303 2126
Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике
Сунчана долина