МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Ломи се судбина десет општина са српском већином на КиМ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 69 303 2126
Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике
Сунчана долина

Ђурић: Ломи се судбина десет општина са српском већином на КиМ

22. октобар 2017. Извор: Танјуг

Од избора на Косову и Метохији много зависи и на данашњи дан ломи се судбина десет општина са српском већином на КиМ - хоће ли оне бити у политичком смислу ближе Београду или Приштини, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић

Фото: РТС

“Срби на КиМ треба да остану јединствени уз своју државу, уз Републику Србију. Сматрам да је јако важно да сви они који имају бирачко право данас то право и искористе, подрже државну политику Србије, да останемо сви заједно. Нека се деле они други, нека се они међу собом свађају, ми морамо да будемо према Приштини јединствени” - рекао је Ђурић за Танјуг.

Од ових локалних избора много зависи, сматра Ђурић и истиче да се данас “ломи судбина” десет општина са српском већином на КиМ, хоће ли оне бити у политичком смислу ближе Београду или Приштини и зато је, сматра он, важно да сви они којима је стало до тога, да њихове општине буду део српске државне политике, следе државну политику, да сви Срби остану јединствени.

“Можемо у централној Србији и да се свађамо и делимо око различитих политичких опција, да се такмичимо ко је лепши, бољи, паметнији, овде на то немамо право. Овде морамо бити сложни и данас мора да буде дан српске слоге, српског јединства и једино српска победа може да донесе бољитак и будућност нашем народу” - рекао је Ђурић.

Осврћући се на синоћњи инцидент, када су ухапшена двојица активиста Српске листе, Ђурић је рекао да су притисак, хапшење и напади на активисте Српске листе последица тога што у Приштини “одлично знају” да је политика Српске листе политика усаглашена са државним институцијама Србије и да њима то не одговара.

Они би, каже Ђурић, хтели на сваки начин то да спрече, да спрече и победу Српске листе, као и везе Београда са нашим народом на КиМ.

“Зато томе прибегава и Приштина и зато је Приштина и део међународних структура, морам да кажем, гласно подржавао поделе међу Србима, подржавао различите опције, само са циљем да уситни српски политички корпус овде. Важно је да останемо јединствени” - закључио је Ђурић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 69 303 2126
Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике
Сунчана долина