МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ослобођен Б.Митровић, Ђурић: Није ни требало да иде у затвор
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ослобођен Б.Митровић, Ђурић: Није ни требало да иде у затвор

12. јануар 2018. Извор: Танјуг

Богдан Митровић, који је 28. августа ухапшен на Косову и Метохији ослобођен је данас, а директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић реаговао је на то изјавом да Митровић никада није ни требало да буде иза решетака.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

"Богдан Митровић је био иза решетака само зато што је Србин и зато што су покушали да отму његово имање. Његово пуштање на слободу резултат је великог залагања читавог тима његове одбране и великог залагања председника владе и целокупног тима", каже Ђурић.

Он је истакао да "није било састанка" са неким од високих европских или међународних званичника на коме председник Вучић није покретао то питање говорећи да се неће стати док правда не буде задовљена и док се Богадан Митровић не нађе на слободи.

Директор Канцеларије за КиМ поручио је да Митровић никада није ни смео да се нађе иза решетака, а да је ухапшен само зато што је Србин.

"Његова супруга, деца и унуци нису смели да гледају га како специјалне полицијске јединице на бруталан начин кршећи његова људска права одводе са маском и капуљачом на глави у непознатом правцу и како тај човек недужан само зато што је Србин наредна 4,5 месеца проведе у одељењу затвора за најтеже криминалце", истакао је Ђурић.

Он је позвао на ослобађање осталих политичких затвореника Дарка Тасића из Призрена, Зорана Вукотића из Вучитрна и "свих осталих који се иза решетака налазе само зато што су Срби".

"Као што у случају Богдана Митровића нисмо стали да се боримо док се није нашао на слободи, нећемо стати док све неправде према нашим људима не буду исправљене", поручио је Ђурић.

Богдан Митровић је ухапшен 28. августа прошле године у Мушутишту, тако што је изведен из групе расељених Срба који су обишли своје куће и порушену Цркву Свете Богородице у том месту.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина