МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Вучићева посета врло компликована, али важна за Србе на КиМ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Вучићева посета врло компликована, али важна за Србе на КиМ

19. јануар 2018. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић оценио је да је посета председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији у политичком и безбедносном смислу ''врло компликована'', али да има огроман значај за Србе у јужној покрајини којима се, како каже, на тај начин шаље порука да Србија стоји уз њих и подржава њихов останак и опстанак на КиМ.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић сматра да је посета Вучића Косовској Митровиоци и српским енклавама јужно од Ибра од изузетне важности пре свега због пољуљане сигурности Срба након злочиначког терористичког чина убиства Оливера Ивановића чији је циљ, како је рекао, био да се сви Срби на КиМ застраше и протерају са својих огњишта.

''Ако будемо солидарни са нашим народом на КиМ и ако будемо издржали и ово искушење, уверен сам да ћемо поразити циљеве терориста који су читавој Србији и породици Оливера Ивановића нанели страшан ударац'', навео је Ђурић.

Како је рекао, председник Србије ће разговарати са онима који представљају и воде српски народ на КиМ и са обичним грађанима о томе како живе и који су њихови проблеми и страхови и шта држава Србија може да уради за њих.

''Људи који овде живе немају другу отаџбину и домовину и решени су да остану са својим породицама због чега им посета председника улива нову снагу и сигурност и шаље им снажну поруку да је цела Србија са њима'', оценио је директор Канцеларије за КиМ.

Он је позвао Србе из свих делова КиМ да дођу и да разговарају са председником Вучићем који ће, како је подсетио, осим Косовске Митровице посетити и српске енклаве јужно од Ибра и отићи ће у Грачаницу и Лапље село.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина