МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Ништа није потребније од останка и опстанка
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 71 309 2163
Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике
Сунчана долина

Вучић: Ништа није потребније од останка и опстанка

20. јануар 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не може да се сагласи са свима које је чуо разговарајући у Косовској Митровици, те поручио да је пре свега и најважније, а у највећем интересу Срба на КиМ да се сачува мир.

Александар Вучић и Ђурић

Фото: Танјуг

"Не мислим да сте против тога, али кажем да ништа друго није потребније у овом тренутку од мира и останка и опстанка на нашим огњиштима"; рекао је Вучић обраћајући се након састанка с политичким и привредним представницима Срба у Косовској Митровици.

Како је навео, разговарали су о животним проблемима и неопходном јединству, већем поверењу и поштовању међу Србима "и овде и на северу и свуда".

Разговори су, каже, били тешки, вођени у атмосфери ужаса после стравичног злочина, убиства Оливера Ивановића и тицали су се више тема, од спровођена Бриселског споразума, па до захтева да Србија да оружје, али да је његов одговор био да се нада да Србија помогне у давању новца за вртиће, школе, здравствене установе…

"Рекао сам и Милану Ивановићу да видимо шта још можемо да учинимо за КБЦ у Митровици”, рекао је Вучић.

Он је поручио да је договорено и да Србија ове и наредне године финансира шест милиона евра за водовод који недостаје у Митровици, Звечану и Зубином Потоку.

"То је добра вест за три северне косовске општине, а разговарали смо и о другим пројектима, о примедбама које су имали васпитачи за то да се на њих не односи повећање плата, о путевима…", рекао је Вучић.

Вучић је навео да је лично упутио позив на састанак свима, не само људима из власти, већ и из опозиције, свим одборницима без обзира на то којој странци припадају и захвалио што су се одазвали сви који на било који начин одлучују на северу Косова.

Вучић:Према убицама и налогодавцима нећемо имати милости

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да за нас није важно које је име убице Оливера Ивановића нити које је име налогодаваца, да ли је српско, албанско или било којег странца и поручио да према починиоцима и налогодавцима никакве милости неће бити.

Вучић је то рекао након трочасовног састанка са политичким и привредним представницима Срба са КиМ и навео да је разговор био о томе како да народ остане и опстане на својим огњиштима.

Како је поручио на нама је да се понашамо одговорно, да разговарамо и да то мора да буде политика коју Србија води и такву политику ћемо наставити.

Он је навео да је са представницима Срба у Косовској Митровици разговарао о томе како да народ остане и опстане на својим огњштима.

Вучић је навео да за нас није важно које је име убице и налогодавца, да ли српско, албанско или неког странца, да неће да прихвата преурањена решења које неки износе јер им се чини да то тако треба да буде, уз поруку да према починиоцима и налогодавцима милости неће бити.

Он је рекао да наша полтика мора да буде политика мира, разговора, навео да је и са Тачијем недавно разговарао и да се разговори морају наставити.

Како је рекао види шта раде и новинари албански и политичари у Приштини али и да то више говори о њима него о нама.

Вучић је рекао да је на нама да се понашамо одговорно.

Председник Србије је указао да овде надлежност ефективну имају приштинске институције и они који су гарантовали за њихову делотворност.

Подсетио је да 98 одсто Косовских полицијских снага чине припадници Срба, а да је намера била да се додају три општине, јужна Косовска Митровица, Вучитрн, и Србица те да проценат Срба буде свега око 31 одсто.

Он је рекао да су се на састанку чула различита мишљења, али да су се сви дорбо разумели.

Нисмо морали у свему да се сагласимо али смо се разумели, без обзира ко којој политичкој опцији припада, рекао је председник Србије који је поновио да се разговарало отворено о свему.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 71 309 2163
Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике
Сунчана долина