МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Три пута недељно лекари у Сувом Грлу и Бањама
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Три пута недељно лекари у Сувом Грлу и Бањама

02. фебруар 2018. Извор: ТВ Мост

Срби у селима Суво Грло и Бање од 22. јануара имају адекватну здравствену заштити од када могу да провере здравље код свог лекара који их посећује три пута недељно.

лекари у Сувом Грлу и Бањама

Фото: ТВ Мост

Срби у селима Суво Грло и Бање од 22. јануара имају адекватну здравствену заштиту од када могу да провере здравље код свог лекара који их посећује три пута недељно.

"Долазимо понедељком, четвртком и петком од 8 до 15 часова, сваки дан су ту медицинске сестре, санитетско возило и возач који живи у селу", каже лекарка Татјана Влашковић.

И мештани истичу да је добро да имају лекара три пута недељно, то им значи јер не морају да иду до Косовске Митровице и да је ситуација побољшана, али наводе и да би свакодневно присуство лекара решило њихове проблеме.

Лекара су добили само два дана након што им је то обећао председник Србије Александар Вучић, који је приликом посете КиМ најавио да ће Министарство здравља организовати три пута недељно долазак лекара у Суво Грло.

Амбуланти у селу Бање, општина Србица, Влада Србије (преко Канцеларије за јавна улагања) одобрила је 4.500.000 динара за санацију. Радови трају и за три недеље је рок предвиђен уговором за завршавање санације, преноси ТВ Мост.

Канцеларија за КиМ издвојила је средства за адаптацију десет кућа у селима Суво Грло и Бање.

Једна од мештанки Сувог Грла, која је у две собе живела са троје деце и супругом, сада је добила још две нове просторије у кући.

"Док су деца била мања живот је изгледао нормално, али сад су деца већа потребно нам је више просторија и ја се овом приликом захваљујем Канцеларији за КиМ што су нам то омогућили", рекла је мештанка Сувог Грла.

Ратко Краговић из истог села каже да му много значи адаптација куће од 45 квадрата у којој живи са петоро чланова породице.

"Ја сам планирао да подигнем кредит, морао сам да се некако снађем. Помогли су ми и много сам им захвалан", наглашава Ратко Краговић.

Видео

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина