МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »После разговора с Вучићем, добили "кров над главом"
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

После разговора с Вучићем, добили "кров над главом"

05. фебруар 2018.

После разговора са председником Србије Александром Вучићем у Лапљем селу, општина Грачаница обезбедила је смештај шесточланој породици и самохраној мајци Стефани Ћирковић из Добратина, која живи само од социјалне помоћи.

станови

Фото: ТВ Мост

"Хвала председнику Вучићу и општини Грачаница. Изашли су ми у сусрет када ми је било најтеже. Сада дете и ја имамо кров над главом. Видећемо шта ћемо даље, али ово нам, заиста, пуно значи", рекла је новинарима Стефана Ћирковић.

Милица Костић, која се Вучићу приликом његове посете Косову и Метохији "пожалила" да месечно у Лапљем селу издваја 130 евра за кирију, што је за њену шесточлану породицу велики издатак, већ се са супругом и четворо деце уселила у нови стан.

"Осећања су још помешана, јер годинама чекамо. Знате како се каже - када се најмање надате, тада се нешто оствари. Нама се тако десило. Некако смо се за све ове године ''охладили'', изгубили смо наду, јер је било силних обећања од којих на крају није било ништа", рекла је она.

Каже да је за њу и њену породицу нова ситуација значи велику промена и бољитак.

"Не знам шта да кажем. Презадовољни смо и пресрећни. Најважније је да не плаћамо више кирију", рекла је Костић.

Иначе, након посете председника Србије КиМ, Канцеларија за Косово и Метохију и представници српских општина почели су пружање помоћи најугроженијим српским породицама, па је тако општина Грачаница већ доделила два стана.

Према речима председника оопштине Грачаница Срђана Поповића, та општина ће и убудуће наставити да побољшава услоце живота социјално угроженим породицама.

Како каже, у току је решавање пробема који су представљени председнику Вучићу.

Председник Србије Александар Вучиц је у Лапљем Селу код Приштине скоро шест сати разговарао са Србима са Косова о њиховим конкретним проблемима.

Они су од Вучића тражили да им помогне да се запосле, добију стан, пензију, да им се повеже радни стаж, изгради амбуланта...

Вучић је тада обећао да ће држава Србија помоћи колико је то у њеној могућности и замолио грађане да буду храбри и јаки и да се боре за своју земљу и народ.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина