МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Косовска Каменица: Породици Ђокић стигли пилићи
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Косовска Каменица: Породици Ђокић стигли пилићи

06. фебруар 2018.

Помоћ коју су од председника Србије Александра Вучића затражили поједини Срби са Косова током његове посете Лапљем Селу почела је да се реализује. У домаћинство Ђокића из села Томанце код Косовске Каменице стигло је јато од 2 хиљаде пилића.

Породици Ђокић стигли пилићи

Фото: Канцеларија за КиМ

Јато пилића је Неговану и Слађани Ђокић донирала Задруга из Азања.

“Мени ово много значи јер ћу да кренем са озбиљнијом производњом, планирам да направим једну малу фарму и инкубаторску станицу где бих могао да заокружим цео циклус производње. Са тим се може нормално живети и опстати”, рекао је Негован Ђокић.

“Хтели би да се захвалимо Влади Србије и Александру Вучићу, свим људима добре воље и свакоме ко хоће да нам помогне јер ово много значи за наш даљи живот и напредак. Имамо троје деце и желимо да останемо овде“, казала је Сунчица Ђокић.

Додели пилића присуствовао је и помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Зоран Бојовић.

“Ово је један леп гест земљорадничке задруге и сигуран сам да ће помоћи нашем привреднику господину Ђокићу. Ове активности ће се наставити и за сваки дан ми имамо планиране активности, донације које стижу из целе Србије, а ми смо ту да помогнемо да се реализује све што је наш председник Александар Вучић обећао”, казао је Зоран Бојовић.

Овај мали гест задруге много значи породици Ђокић, казао је председник Привременог органа општине Косовска Каменица Слађан Јордановић.

“Испред Привременог органа Косовске Каменице желео бих да се најпре захвалим директору Задруге Азања који је својим малим гестом учинио много за нашег домаћина. На тај начин је повећао његову производњу. Ово је пример који би ми можда требало да заступамо. Ми ћемо у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Владом Републике Србије покренути програме за развој пољопривреде, да оваквих примера буде што више“, казао Јордановић.

Срби са Косова су од председника Србије Александра Вучића током боравка у Лапљем Селу тражили различиту врсту помоћи. Све што је Вучић тада обећао, представници локалних самоуправа на Косову се последњих дана труде да испуне.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина