МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић упознао Тинка са током унутрашњег дијалога о КиМ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић упознао Тинка са током унутрашњег дијалога о КиМ

09. фебруар 2018.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са генералним директором Одељења за политичка питања у Министарству спољних послова Румуније Стефаном Тинком.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је румунском дипломати изразио захвалност због доследне подршке његове државе територијалном интегритету и суверенитету Србије и решености да не призна једнострано проглашену независност наше јужне покрајине.

Србија је, како је истакао Ђурић, захвална и због јасне подршке Румуније процесу евроинтеграција наше земље, и заслуга румунске дипломатије у формулисању недавно усвојене Стратегије проширења ЕУ.

Ђурић је Тинку упознао са током унурашњег дијалога о Косову и Метохији, покренутог на иницијативу председника Александра Вучића, као и са перспективама за наставак дијалога Београда и Приштине, који је, како је подсетио, у прекиду више од годину дана.

Београд је, према речима директора Канцеларије за КиМ, испунио готово све обавезе проистекле из бриселског дијалога, док Приштина 1757 дана од потписивања Бриселског споразума не испуњава обавезе везане за успостављање Заједнице српских општина.

Београд инсистира на блиској и искреној сарадњи надлежних органа у истрази убиства Оливера Ивановића, рекао је Ђурић, и додао да Приштина до сада није показала спремност за сарадњу овим поводом.

Директор Канцеларије за КиМ је нагласио и да је за Србију неприхватљиво чланство самопроглашеног Косова у међународним организацијама, будући да то није у складу ни са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, нити са Бриселским споразумом.

Састанку је присуствовала и амбасадорка Румуније у Републици Србији Оана Кристина Попа.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 282 1980
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина