МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Постоји тренд криминализације севера КиМ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Постоји тренд криминализације севера КиМ

19. фебруар 2018. Извор: Танјуг

Београд неће дозволити и браниће српске институције и Србе на Косову и Метохији од тренда криминализације севера Косова, поручио је данас директор владине Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, истакавши да према подацима косовске полиције на северу покрајине има мнного мање кривичних дела него у осталим деловима те територије.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

Крајњи циљ је, рекао је Ђурић новинарима, да се Срби и српске институције прогласе непостојећим и криминалним, односно да се створе услови за заузимање севера.

"Нећемо то дозволити. Бранићемо наше институције и наш народ", поручио је Ђурић.

На питање о улози Милана Радојичића на северу Косова, Ђурић је казао да свако ко је починио кривично дело треба да одговара, без обзира да ли је Србин или Албанац.

"Србе на КиМ желе да криминализују и прикажу их као извор проблема. Често се потенцира проблем цветајућег и набујалог криминала. Да ли има на северу КиМ криминала? Да - Има га. Да ли га има више него о другим деловима на КиМ? Не - нема га", рекао је Ђурић позивајући се на званичне извештаје приштинске полиције.

Он је напоменуо да се Радојичић, колико му је познато бави бизнисом и додао да он није адреса која је дужна да даје ту врсту одговора.

"Упознао сам га и видео у више наврата. Не знам шта вас тачно интересује везано за његов посао. Ја нисам адреса која је надлежна и дужна да даје ту врсту одговора. Понављам, све инсинуације које долазе и за његов рад и за било кога другог, свако ко је крив треба да одговара. Ако нема доказа, није заслужио да се против њега води неутемељена кампања", рекао је Ђурић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина