МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Дођите на КиМ - тамо где је срце
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Дођите на КиМ - тамо где је срце

22. фебруар 2018. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић свечано је данас отворио штанд Канцеларије Косова и Метохије на Сајму туризма у Београду и позвао све да посете КиМ и да, како је рекао, дођу тамо где је срце.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Ђурић је рекао, да и у 2018. години постоји најмање 365 разлога да људи посете колевку наше духовности, традиције и идентитета.

Он је навео да на Косову и Метохији има шта да се види, чује и доживи и да може да се осети топлина добродошлице људи од Грачанице до Штрпца.

“Дођите да проведете једну ноћ у Великој хочи, да пробате традиционалну српску храну и вино… Дођите на Брезовицу, на скијање на ''српске Алпе'', да видите неке од најлепших и најизазовнијих стаза на Балкану, да видите наше манастире и светиње”, позвао је Ђурић.

Како је истакао, нигде другде не може се видети такав колоплет историје од раног средњег века, времена најраскошнијег развоја српске државе…

“Дођите да се поклоните у Високим Дечанима моштима светог Стефана Дечанског, да погледате свеће које је царица Милица оставила у аманет да буду упаљене оног дана кад Срби буду дисали и живели слободно на КиМ, што су дочекали почетком 20. века”, рекао је Ђурић.

Много је, каже, разлога да будемо са нашим народом на КиМ, не само због туризма и да бисмо нешто ново видели и научили, већ је најважнији разлог - наше срце.

“И кад позивам све да дођете, с разлогом кажем да идемо тамо где је срце, идемо на КиМ”, поручио је Ђурић.

На Сајму туризма представљају се општине Косовска Митровица, Звечан, Зубин поток, Ораховац, Исток, Грачаница, Призрен и Штрпце.

Како је речено, посебан акценат стављен је на четири туристичка концепта - планинске бисере, пре свега Брезовицу, пешачке и бициклистичке туре, здравствени и сеоски туризам.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина