МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Директор СМАТСе уручио теренско возило општини Звечан
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Директор СМАТС-е уручио теренско возило општини Звечан

23. фебруар 2018. Извор: Танјуг

Контрола летења Србије и Црне Горе (СМАТС) уручила је данас донацију општини Звечан, а теренско возило „Субару форестер“, које ће користити Центар за социјални рад у Зубином потоку, општини је предао директор СМАТСА Предраг Јовановић.

теренско возило

Фото: Канцеларија за КиМ

Јовановић је новинарима казао да осећа лично и професионално задовољство што је СМАТС-а на овај начин постала део акције помоћи српском народу на Косову и Метохији, коју је иницирао председник Србије Александар Вучић.

„Иако се првенствено бавимо безбедношћу ваздушног саобраћаја, као друштвено одговорна компанија увек смо спремни да помогнемо нашим људима тамо где је та помоћ најпотребнија“, рекао је Јовановић.

Додао је да се помоћ Контроле летења Србије и Црне Горе Србима на Косову и Метохији не завршава овом акцијом.

Примопредаји возила присуствовао је и заменик директора Канцеларије за Коово и Метохију Дамјан Јовић, који се захвалио САМТС-у на донацији и додао да су на овај начин дали добар пример друштвено-одговорног пословања.

Јовић је навео да је ова донација иницијално намењена општини Звечан, али да је руководство општине препознало да је ово возило потребније Центру за социјални рад суседне општине Зубин поток, те да су га ставили на располагању том центру.

„Мислим да је то добар пример солидарности и заједништва међу нашим општинама на Косову и Метохији, међу нашим људима и институцијама и то је свакако доказ да је идеја о истинском заједништву српских општина на КиМ жива и да је јача од зле воље и опструкције да се формира Заједница српских општина, која траје већ 1.771 дан“, навео је Јовић.

Навео је да је Канцеларија за Косово и Метохију задовољна због великог броја донација Косову и Метохији, које након посете председника Александра Вучића Лапљем селу, свакодневно стиже у српску јужну покрајину.

„То је доказ и сведочанство о томе да су сви делови наше земље овоме приступили са једнаком жељом и добром вољом да помогну и то је доказ нераскидивих веза наше јужне покрајине и свих других делова наше земље“, казао је Јовић.

Директорка Центра за социјални рад у Зубином потоку Вања Јакшић захвалила је на донацији и општини Звечан која је уступила возило, али и Канцеларији за Косово и Метохију и њеном директору Марку Ђурићу који је у кратком року решио њихове проблеме, као и председнику Србије.

„Теренско возило ће пуно значити за пружање адекватне помоћи и да се предузму одређене мере социјалне заштите. Општина Зубин поток је територијално велика“, казала је Јакшић и посебну захвалност упутила председнику СМАТС-а Предрагу Јовановићу.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина