МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Велико интересовање за туристичку понуду Косова и Метохије
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Велико интересовање за туристичку понуду Косова и Метохије

25. фебруар 2018.

Штандовe Канцеларије за Косово и Метохију на овогодишњем београдском Сајму туризма и Сајму вина од 22. до 25. фебруара посетило је више стотина гостију, показујући велико интересовање за туристичку понуду наше јужне покрајине.

Сајам туризма

Фото: Канцеларија за КиМ

Акценат је у представљању туристичког садржаја ове године био стављен на промовисање ски-центра Брезовица, Рајске бање у Бањској код Звечана, сеоског туризма, верског туризма, али и све популарнијег винског туризма.

Своју туристичку понуду су током четири сајамска дана представиле општине Зубин Поток, Штрпце, Призрен, Косовска Митровица, Звечан, Орaховац и Приштина.

Овогодишња промоција туристичких садржаја јужне покрајине организована је под геслом „Тамо где је срце“, а директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић је, отварајући штанд, рекао да се нигде другде не може видети такав колоплет историје од раног средњег века до данас.

„Дођите да проведете једну ноћ у Великој Хочи, да пробате традиционалну српску храну и вино… Дођите на Брезовицу, на скијање на српске Алпе, да видите неке од најлепших и најизазовнијих стаза на Балкану, да видите наше манастире и светиње”, позвао је Ђурић.

Много је, како је изјавио Ђурић, разлога да будемо са нашим народом на КиМ, не само због туризма и да бисмо нешто ново видели и научили, већ је најважнији разлог - наше срце.

И ове године је на Сајму вина наступило неколико винарија из Ораховачког виногорја: Винарија Бркић, Винарија Антић, Винарија Маниташевић, Виница Петровић, Душа Метохије - Ђуричић и Дечанска виница, а вина из краја у којем се лоза гајила и у време Немањића наилазе на све веће интересовање љубитеља и познавалаца вина.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина