МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Козарев уручио балирку шесточланој породици из Црепуље
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Козарев уручио балирку шесточланој породици из Црепуље

02. март 2018. Извор: Танјуг

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев уручио је данас у Зубином Потоку балирку шесточланој породици Ђурић из Црепуље и казао да му је драго што је у могућности да преда врло вредан и значајан дар предузетника Слободана Тешића из Београда.

Душан Козарев

Фото: Канцеларија за КиМ

“Драго ми је да смо у пар дана од када смо идентификовали потребу ове породице успели да им изађемо у сусрет захваљујући љубазности и брзини донатора”, казао је Козарев.

Додао је да сада и до Црепуље може да се стигне новим асфалтним путем, што је такође нешто што може бити свима на понос.

“Они ову балирку већ од данас могу да почну да користе и ова донација представља помоћ коју и у будућности планирамо да пружамо нашим породицама са доста деце на Косову и Метохији”, рекао је.

Наводећи да ће званичници Србије радити на томе да сваки домаћин на Косову и Метохији може да опстане захваљујући свом раду, Козарев је казао да се без тога не може рачунати нити на опстанак, нити на останак и развој српског народа у јужној покрајини.

“Сопствено ангажовање оваквих породица, које нам кажу: само нам мало фали или само још једна машина нам фали, иначе ми радимо, ми имамо животиње, земљу коју обрађујемо, па нам помозите са нечим што ће додатно да нам допринесе да зарађујемо, то је оно што нам треба да људи буду своји на своме”.

Славољуб Ђурић из Црепуље, који своју шесточлану породицу издржава бавећи се пољопривредом и сточарством, захвалио је Канцеларији за Косово и Метохију, директору Марку Ђурићу, донатору, те председнику Србије Александру Вучићу, који је, према његовим речима, инсистирао на овом поклону.

“Ова балирка ми је велика олакшица за скупљање и прикупљање сена и уопште за рад на селу, како бих опстао. Много ми значи овај поклон”, казао је Ђурић.

Након уручења балирке породици Ђурић, представници Канцеларије за Косово и Метохију и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде обишли су Земљорадничку задругу “Зубин Поток”.

Видео

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина