МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Уручене стипендије фондације Привредник студентима у Косовској Митровици
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Уручене стипендије фондације Привредник студентима у Косовској Митровици

06. март 2018. Извор: Танјуг

Српско привредно друштво „Привредник“ уручило је данас у Косовској Митровици десет годишњих стипендија за студенте Приштинског универзитета, чиме је позитивно одговорено на један од апела грађана упућених председнику Србије Александру Вучићу током недавног боравка на Косову и Метохији.

Уручене стипендије

Фото: Канцеларија за КиМ

Стипендију су добили студенти са десет факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и она ће бити аутоматски обновљена ако у року упишу наредну годину студија, изјавио је управитељ фондације Јова Радић на церемонији доделе стипендија.

Како је објаснио, Фондација се бави стипендирањем даровите а сиромашне деце и помаже младе са свих простора које насељава српски народ.

„Наши критеријуми су врло оштри и трудимо се да то остану. Фондација Привредник ишколовала је 44.000 ученика од оснивања до данас, и они нису добили само стипендију, већ и љубав, пажњу и бригу читавог друштва“, рекао је Радић, изразивши очекивање да ће догодине број стипендија за младе на Косову и Метохији бити могуће барем удвостручити.

„Морамо улагати у образовање, образовати наш нараштај да би могао примењивати нове технологије, ако то не урадимо остаћемо на економским маргинам Европе и света“, казао је професор Радић.

Свечаности у Ректорату у Косовској Митровици присуствовао је и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић, који је захвалио студентима и професорима Приштинског универзитета зато што су на бранику српства, српске државе и српског система образовања на Косову и Метохији.

„Ми смо свесни чињенице да морамо добијати демографску битку, али наш задатак није само да нас буде више, већ да наши млади одрастају у вредне, добре и паметне људе. Зато је стратешки циљ наше државе образовање и улагање у нашу децу и нашу будућност“, истакао је Јовић.

Ректор Раде Грбић захвалио је на стипендијама, истичући да је понос добитника појачан тиме што су се нашли на списку питомаца једне од најстаријих и најугледнијих српских добротворних фондација.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина