МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Болници у Пасјану возило за превоз пацијената на дијализи
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Болници у Пасјану возило за превоз пацијената на дијализи

07. март 2018. Извор: Танјуг

Болница у Пасјану добила је возило за превоз пацијената који су на дијализи, а у Пасјану је, иначе, 20 таквих болесника, који свакодневно на дијализу путују у Врање.

возило за превоз пацијената

Фото: Канцеларија за КиМ

Возило је донација привредника Слободана Тешића, а болници у Пасјану, која је део здравственог цетра Гњилане, возило су данас уручили генерални секретар председника Републике Никола Селаковић, потпредседник покрајинске Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев. Напоменувши да пацијенти имали лоше услове превоза до сада, Селаковић је поручио да ће од данас они бити значајно побољшани, он је подсетио да је то једна од позитивних ствари након посете председника Вучића Косову и Метохији и разговора с грађанима у Лапљем селу.

"Политиком се баве они који треба ову земљу да воде и они који је воде, председник први међу њима, али се брига о обичном човеку не сме заборавити и то је нешто на шта морамо да мислимо сваким даном, сваким својим потеом, на сваком кораку. Један од таквих корака је овај догађај данас", казао је Селаковић.

Он је додао и да у болницу у Пасјану долазе и житељи Косовског Поморавља албанске националности, који, како каже, све више имају поверења у српску медицинску струку.

Оваква врста помоћи, како је рекао, која подразумева солидарност људи добре воље али и помоћ државе, наставиће се и убудуће и наши људи на КиМ, поручио је не смеју ни једног тренутка да осете разлику у односу на сународнике у Бујановцу, Врању, Сурдулици, Владичином Хану или Лесковцу.

Додао је да ће помоћ српском народу у јужној покрајини наставити да пружају Влада Србије, председник и Канцеларија за КиМ, без обзира на велике политичке и болне теме о којима преговарају Београд и Приштина.

"Наставићемо да решавамо проблеме свих наших људи на КиМ и да побољшавамо услове њиховог живота, останка и опстанка на вековном огњишту српског народа", поручио је Селаковић.

Директор Здравственог центра Гњилане Зоран Перић подсетио је да је Селаковић заједно са Вучићем отворио зграду ове болнице 2015. године на, како је рекао, празној ливади, те да се од тада држава свим снагама потрудила да ова болница изгледа како изгледа данас и да буде у служби српског народа.

"Овде имамо проблем с транспортом пацијената који су најтежи болесници, а косовско поморавље је ендемско подручје за бубрежну болест и они се у тешким условима лече у Врању. Ово данас је једно фантастично возило, цитроен са девет седишта и наши људи ће се возити у хуманијим и бољим условима. Ово је ново возило, које је добро и више неће бити преседања", рекао је Перић.

Козарев је рекао да је Канцеларија за КиМ за мање од четири године на празном, неискоришћеном плацу у Пасјану успела да направи болницу која је респектабилна и већ препозната широм региона.

"Чињеница да овде равноправно долазе и комшије Албанци и локално српско становништво показује да смо урадили праву ствар", казао је.

Додао је да је након посете председника Вучића Лапљем селу порасло поверење између грађана на КиМ и институција, локалних и централних, оценивши да је то гаранција да ће се ствари ефикасно решавати, док је Јевтић поручио да ће проблеме решавати један по један, да их је пуно, али да је уверен "да ћемо успети да помогнемо у свему што је суштински важно за живот и опстанак наших суграђана".

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина