МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Србима повратницима код Клине уручен трактор
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Србима повратницима код Клине уручен трактор

18. март 2018. Извор: Танјуг

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић предао је данас српским повратницима у селу Гребник код Клине трактор, захваљујући којем ће са много мање трошкова, а много више извесности отпочети пролећне ратарске радове.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Реч је о донацији београдског привредника Слободана Тешића, која је уследила недуго након недавног разговора председника Александра Вучића са грађанима у Лапљем Селу.

"Ови храбри људи који много тога преживљавају овде у Метохији заслужују једну овакву донацију, и мој долазак испред Канцеларије за КиМ је порука да су председник Александар Вучић и Влада Србије уз њих и да је држава Србија увек ту да им помогне", рекао је Петковић.

Како је подсетио, у Метохији, након рата 1999. године и мартовског погрома 2004. године, живи мали број Срба, а они који упркос свему опстају у том делу наше земље живе у енклавама, уз ограничену слободу кретања и високе безбедносне ризике.

"Ово су храбри људи и прави борци који овде у нашој Метохији обрађују чувену плодну метохијску земљу и сведоче српско постојање јер смо овде своји на своме", казао је Петковић.

Кључеви трактора уручени су Ђури Красићу, који са братом обрађује осам и по хектара земље, и који ће, захваљујући овој донацији, смањити трошкове и побољшати свој животни стандард.

Красић је истакао да је Србима у Метохији, будући да им је земљорадња основни извор прихода, веома потребна оваква врста помоћи.

''Захваљујемо Слободану Тешићу из Београда на донацији, као и Канцеларији за КиМ и нашем председнику привременог органа који су се ангажовали да добијемо трактор'', рекао је Ђуро Красић.

Његов брат, Ђорђе Красић, каже да им донација много значи јер нису имали чиме да обрађују земљу.

''Хвала председнику Вучићу и донаторима које је пронашао, оваква помоћ је потребна Србима на КиМ'', казао је Ђорђе Красић.

Трактор ће, иначе, користити четири повратничке српске породице, у крају већински настањеном Албанцима, а ово је трећи трактор који је захваљујући доброчинству Слободана Тешића у последњих неколико дана предат српским пољопривредницима на КиМ.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина