МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Селаковић: Терорисање голоруког народа
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Селаковић: Терорисање голоруког народа

26. март 2018. Извор: Танјуг

Привођење Марка Ђурића је скандал и представља "терорисање голоруког народа", рекао је генерални секретар председништва Србије Никола Селаковић.

Никола Селаковић

Фото: Канцеларија за КиМ

Он је новинарима испричао да су Ђурићу везали руке, али да он није пружио никакав отпор да би испровоцирао такав њихов поступак.

Селаковић је, након инцидента у Митровачком двору у којем се одржавао округли сто посвећен дијалогу о КиМ, рекао новинарима да Ђурић данас у Косовској Митровици није угрозио ничију слободу својим деловањем.

На питање новинара да ли државни врх Србије предузима нешто за ослобађање Ђурића, Селаковић је рекао да Србија има озбиљно и мудро руководство и да се председник Александар Вучић на првом месту води разумом и да зна шта ради.

Упитан да ли су покушали и њега да ухапсе Селаковић је рекао да је стајао поред Ђурића и да су га специјалци препознали, али да нису покушали да га приведу.

"Али то није искључено, могу да дођу да нас све похапсе. Остајем у Косовској Митровици и чекам да ослободе Марка Ђурића", рекао је Селаковић.

Он је рекао да су данас власти из Приштине показале да "албански сепаратисти који су заслужни за тренутно стање на КиМ не желе, неће и одбијају да спроведу одредбе из Бриселског споразума о формирању ЗСО".

"Учиниће све само да не изврше своје обавезе, а Србија је показала сремност да испуњава оно што је преузела на себе", рекао је Селаковић.

Упитан да прокоментарише то што су припадници Кфора стајали са стране и фотографисали напад специјалаца РОСУ на Србе окупљене у Митровачком двору, Селаковић је одговорио да то подсећа на сцене из Приштине јула 1999. године.

"Чему може да се нада Србин повратник у Клини, ако се ово данас десило на северу КиМ. Овде смо водили нормалан дијалог, а они шаљу бомбе, сузавац и цеви", рекао је Селаковић.

На питање да ли је имао дозволу да уђе на КиМ, он је рекао да је дошао на територију своје земље и међу свој народ.

Селаковцић је скандалозним оценио и назвао терорисањем то што су специјалци Косовске полиције псовали и гурали новинаре, иако су им они показивали прес легитимације и на енглеском говорили да су представници медија.

Он је додао да су данас теже повређени министар пољопривреде, шумарства и руралног развоја у покрајинској влади Ненад Рикало, заменик директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовић, градоначелник Лепосавића Зоран Тодић, директор Канцеларије за питања заједница Иван Милојевић и директор школе у КиМ Небојша Милановић.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 68 299 2098
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина