MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić sa KiM čestitao Vaskrs: Svi Srbi jedna porodica
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 61 269 1888
> Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi

Đurić sa KiM čestitao Vaskrs: Svi Srbi jedna porodica

13. april 2017. Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je sa Glavičice nadomak Gnjilana Vaskrs svim vernicima koji slave danas i poručio da su Srbi, ma gde živeli, jedna porodica.

Damjan Jović

Foto: Tanjug

Đurić je kazao da je danas veliki praznik i prilika da odavde sa KiM, postojbine kneza Lazara, celoj Srbiji i svom srpstvu pošalјe poruku da su Srbi, ma gde živeli jedna porodica koja deli jednu sudbinu, koja ima iste cilјeve, iste strepnje i iste izazove sa kojima se suočava.

“Naš narod ovde na KiM nosi jedno teško breme zato su i oči celog našeg naroda, cele našse zemlјe uprte odve na KiM”, poručio je Đurić okuplјenim Srbima na brdu Glavičica nadomak Gnjilana gde se danas održava Etno-fest.

“Ja sam došao da vam prenesem poruku lјubavi i solidarnosti svih naših sunarodnika i sugrađana od Subotice, Beograda, Sombora, Novog Sada… svakog našeg mesta gde god da živi naš narod i gde god da se danas obeležava Uskrs, svima su misli sa našim lјudima koji žive ovde na KiM”, istakao je on.

Đurić je istakao da se na ovom mestu čuva i baštini srpska tradicija, jezik, nošnja koja je obišla ceo svet i donele glas jednom malom, ali ponosnom narodu koji je izdržao pred svim naletima istorije, pred svim pokušajima da bude pokoren i istreblјen.

Na brdu Glavičica pokraj temelјa crkve Hrista Spasa okupio se danas veliki broj Srba iz Kosovskog pomoravlјa.

Okuplјene je pozdravio predsednik opštine Parteš Dragan Nikolić.

Na skupu su bili prisutni i srpski ministar u pokrajinskoj Vladi Dalibor Jevtić, gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić i drugi.

Skup je obezbeđivala policija.

Đurić: Nema mesta strahu, nema odustajanja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da su Srbi na Kosovu izloženi pritisku već 17 godina, ali da nema mesta strahu ni odustajanju.

Činjenica je da na KiM postoji verska radikalizacija i neka vrsta socijalne tempirane bombe, rekao je Đurić.

„Ali ovde danas za Vaskrs na sreću, za sada, sve je mirno i nadamo se da će tako i ostati”, izjavio je Đurić na Glavičici nadomak Gnjilana odgovarajući na novinarsko pitanje da li je postojala zabrinutost zbog situacije na Kosovu.

Prema njegovim rečima, činjenica je i da naš narod na KiM mora da živi sa nekom vrstom mača nad glavom, koji se ogleda upravo u jednom neprijatelјskom odnosu dela ekstremnih koji ne bi želeli da vide ni opstanak ni povratak ni budućnost naših lјudi.

„Srećom naši lјudi su veoma odlučni izdržlјivi, istrajni, ako ste videli danas ovde u Glavičiči prepuno je dece iz okolnih sela, lјudi koji su rešeni da neguju svoj jezik, svoju kulturu, tradiciju, veru i da se ovde slobodni, kao svoji na svome, okuplјaju,„- rekao je Đurić.

Mislim da nema mesta strahu i nema mesta odustajanju, već ima mesta rešenosti za nastavak borbe za naš opstanak i ostanak, zaklјučio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 61 269 1888
> Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina
Uzmi račun i pobedi