MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Potpisani ugovori za izgradnju tri kuće Srbima na KiM
Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 67 294 2061
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina

Potpisani ugovori za izgradnju tri kuće Srbima na KiM

01. mart 2018. Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni direktori preduzeća “Energoprojekt Holding” i GP “Napred” Stojan Čolakov i Dobroslav Bojović potpisali su danas ugovore o donaciji za izgradnju tri kuće za porodice Mihajlović, Ulamović i Stanojević iz Liplјana, Orahovca i Vitine.

Potpisani ugovori za izgradnju tri kuće

Foto: Kancelarija za KiM

Đurić je, nakon potpisivanja ugovora, kazao da se “kamen po kamen gradi i obnavlјa na KiM”, tako što se pomaže srpskom narodu, okuplјajući ne samo državne resurse, već i dobročinitelјe koji su spremni da pomognu lјudima da dobiju krov nad glavom i potrebne mašine kako bi mogli sa svojih deset prstiju da obezbede egzistenciju na KiM.

“Talas solidarnosti i pokret solidarnosti sa Srbima na KiM, ne samo da se nastavio, već se i povećava iz nedelјe u nedelјu i sve je više lјudi koji su poput naših današnjih dobročinitelјa. I današnji čin početka izgradnje kuća za višečlane i ugrožene porodice Srba na KiM, samo podseća na to da smo u prethodnom periodu kao država izgradili 888 kuća i stanova u prethodne tri i po godine”, kazao je Đurić.

Dodao je da će se sada Srbima na KiM sa dvostrukom većom energijom i snagom pomagati, jer su se borbi za ostanak i opstanak srpskog naroda u južnoj pokrajini priklјučili i ugledni, imućni Srbi, te da se sve to desilo nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Laplјem selu.

“Osim materijalne pomoći, Srbima na KiM, kao i svakodnevna briga i prisustvo države, ta poseta ulila je dodatnu sigurnost da u našoj južnoj pokrajini nastave da ostaju i opstaju. To je i glavna poruka državnih institucija i građana Srbije: razumemo koliko teško živite, trudimo se i trudićemo se da se sa vama solidarišemo, da budemo prisutni u vašim životima, što kroz institucije, što kroz dobročinstvo i solidarnost”, naveo je.

Prema rečima Đurića, kuće za tri porodice biće gotove na proleće.

Savo Ulamović iz Orahovca, koji ima četvoro dece, a kojem će “Energoprojekt” izgraditi kuću u vrednosti od oko 4,8 miliona dinara, zahvalio je donatorima i naveo da im je kuća u kojoj trenutno žive veoma stara, te da žive u veoma teškim uslovima.

Zahvalio je predsedniku Vučiću i na njegovoj inicijativi za pomoć Srbima na KiM, ali i na tome što je otišao u južnu pokrajinu i posetio ih.

Predrag Mihajlović iz Liplјana zahvalio je svima na donaciji i istakao da će kuća za njega i njegovu suprugu, u vrednosti od oko 1,7 miliona dinara veoma značiti, s obzirom na to da sada stanuju u kontejneru.

Gvozden Stanojević iz Vitine, koji ima četvoro dece, a kojem će preduzeće “Napred” izgraditi kuću u vrednosti od oko 2,8 miliona dinara, rekao je da radi u školi kao noćni čuvar, te da je kuća u kojoj sada stanuje sa porodicom stara oko 80 godina.

Čolakov je naveo da su se u sekundama dogovorili da predlože ovu donaciju, te da je to u sklopu politike njihovog preduzeća o društveno odgovornom poslovanju.

Bojović je istakao da je njihov čin “samo jedna kockica u nizu”, te da je to potvrda da građani iz centralne Srbije čine isti korpus sa Srbima na KiM.

“Želeli smo da damo doprinos da vi na KiM živite isto kao mi ovde i da vaša deca dele deo naše sudbine i da nas što pre i u komforu i u standardu dostignete i da delimo zadovolјstvo života. Mi smo uz vas, ne brinite, samo izdržite na svojim ognjištima da budete ono što su bili naši preci”, kazao je Bojović.

Poslednje vesti

Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
5 67 294 2061
Besplatna pravna pomoć Sunčana dolina