МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић: Видовдан је празник наше традиције и духовности
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 286 2005
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Ђурић: Видовдан је празник наше традиције и духовности

28. јун 2017. Извор: Танјуг

Директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић поручио је данас, поводом обележавања Видовдана у Грачаници, да је то празник српске душе и српске слободе, да нас он подсећа и опомиње на то да као народ немамо будућност без неговања наше традиције, наше историје, наше духовности и без очувања нашег писма.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је у порти манастира Граначаница, где је присуствовао литургији, поновио да ће држава Србија наставити да помаже српски.

“Влада Србије и држава Србија наставиће да помажу српском народу на Косову и Метохији, наставиће да се боре за то да нас овде буде што је могуће више и наставиће, наравно, да води политку разговора са Абланцима, јер је и то део наше борбе за то да опстанемо и останемо на овим просторима”, казао је Ђурић.

Поручио је да Србија неће одустати од Косова и Метохије.

“Косово и Метохија није само, како ми то некада волимо да кажемо, срце већ је и душа и образ целог српског народа. Зато је важно да овде са Косова и Метохије данас поручимо да од наше борбе за Косово и Метохији никада нећемо одустати али и да то није борба само за територију и квадратне километре, већ да је то борба за очување нашег идентитета, за очување онога што јесмо као народ.

На питање шта очекује од српских представника у косовским институцијама у периоду формирања нове косовске владе, Ђурић је рекао:

„Могу да пошаљем снажну поруку да ћемо ми српским представницима и српском народу у целини наставити да пружамо подршку. Да ту подршку никада и ничиме нећемо условљавати и да ћемо саборно и братски наставити да се боримо за српске интересе“.

Коментаришући формирање нове владе Србије, Ђурић је кратко рекао да очекује да ће то бити једна Видовданска влада.

На спекулације о томе да би он ускоро могао постати дипломата у некој од земаља у свету, Ђурић је рекао да где год био да ће се увек бавити Косовом и Метохијом, али да свакако још увек не намерава да напусти позицију директора Канцеларије.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 65 286 2005
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина