МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Марковић-Стојановић: Ускоро нова мрежа здравствених установа на КиМ
Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 294 2061
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина

Марковић-Стојановић: Ускоро нова мрежа здравствених установа на КиМ

13. јул 2017.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Слађана Марковић-Стојановић најавила је данас трансформацију мреже здравствених установа у покрајини, која ће подразумевати и запошљавање извесног броја нових здравствених радника.

Слађана Марковић–Стојановић

Фото: Канцеларија за КиМ

Марковић-Стојановић је, на конференцији за новинаре у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица, рекла да би до краја године, уместо постојећих 26 институција које на КиМ раде у оквиру здравственог система Републике Србије, требало да буде формирано пет здравствених центара.

Она је објаснила да су неке од постојећих здравствених установа нефункционалне и да ће институционалним укрупњавањем бити створени услови за бољу здравствену заштиту и пружање квалитетнијих услуга пацијентима.

"Најбитније је да овом трансформацијом и новом мрежом установа здравствене заштите на КиМ нико неће остати без посла, већ ће се предвидети и ново запошљавање и створити ефикаснији здравствени систем", рекла је помоћница директора Канцеларије за КиМ, прецизиравши да ће прва запошљавања здравствених радника са високом, вишом и средњом стручном спремом почети до краја године.

Она је подсетила да је Канцеларија за КиМ у протекле три године уложила 130 милиона динара у здравствени систем Србије у покрајини, од чега је највећи појединачни издатак био за породилиште у Пасјану.

Марковић-Стојановић је најавила и скоро инсталирање компресорских станица за медицински гас у КБЦ Косовска Митровица, које ће, осим што ће подмирити потребе те здравствене установе, бити и центар за пуњење боца намењених осталим здравственим установама на КиМ.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ данас је у Косовској Митровици посетила и Медицински факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, као и Завод за јавно здравље.

Последње вести

Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатрор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
5 67 294 2061
Бесплатна правна помоћ Сунчана долина