MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Đurić: Spot Rašića treba da posluži kao alibi za krađu srpskih glasova
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 130 567 3969
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Đurić: Spot Rašića treba da posluži kao alibi za krađu srpskih glasova

02. oktobar 2019. Izvor: Tanjug

Spot Nenada Rašića koji na albanskom jeziku poziva birače da glasaju za koaliciju "Sloboda" na izborima na KiM 6. oktobra treba da posluži kao alibi za plјačku srpskih glasova, ocenio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i pozvao Srbe u južnoj pokrajini da masovno izađu na izbore i dajući glas Srpskoj listi spreče manipulaciju.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Đurić je na Pinku rekao da je Rada Trajković iz Saveza za Srbiju Dragana Đilasa perjanica te liste, a Nenad Rašić njen "potrčko" i pravi saradnik.

"Nisu u stanju da se odupru nalozima spolјa, dela međunarodne zajednice čiji je nalog jasan, a to je učiniti sve da se Srpskoj listi, odnosno predstavnicima države Srbije na KiM, na ovim izborima iseku krila, kako bi bile isečene sve veze sa Srbijom", rekao je Đurić.

Kaže da Srbi pozvaju Albance da glasaju za njih iako znaju to nijedan Albanac nikada ne bi uradio.

Đurić objašnjava će se posle izbora videti da su i u sredinama gde nema nijednog Srbina, pošto su proterani, biti glasova za Srbe koji su protiv države Srbije i to putem takozvanih nevažećih listića.

"Samo se dogovore albanske vladajuće stranke kako da zamene te listiće i gurnu ih Radi i Rašiću. Posle će da kažu da su imali smo spot i da je to dalo rezultate", naveo je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM ističe da je u toj situaciji jedini odgovor da izađe što više Srba, kao nikada do sada, odnosno da izađe svaki Srbin sa pravom glasa, jer će Srbi jedino masovnošću moći da zaštite svoju izbornu volјu.

"Neće moći da pokradu hilјade glasova ako svaki Srbin sa pravom glasa izađe i tako omogući da se sačuvaju organske veze sa institucijama države Srbije. Apelujem da imamo prema albancima jedan glas, a to je glas države Srbje. srpska lista je jedini državni projekat Srbije putem koga Srbija čuva svoj institucionalni uticaj u pokrajinskm institucijama. I zato sviđala se nekom ova ili ona politika, direktna podrška državi Srbiji je da se podrži Srpska lista", poručio je Đurić.

On ne očekuje "spektakularnu" reakciju Međunarodne zajednice na to što se Srbi na KiM očigledno guraju u status građana drugog reda, što im nije dozvolјeno da promovišu predizborne spotove, da dođe neko iz Srbije da ih podrži.

Naglašava da je Srpska lista na tužbu BIRN-a za spot u kome kažu "Kada Srbija zove ja dajem svoj glas" kažnjena sa 30.000 evra.

"Za njih je to govor mržnje. To nam pokazuje da je BIRN pomoćni organ prištinske vlasti", rekao je Đurić, rekao je Đurić i dodao da za BIRN i Prištinu nije govor mržnje kada "perjanice Dragana Đilasa Rada Trajković i Nenad Rašić" prave spot na albanskom i pozivaju albanske birače da zauzmu srpska mesta u parlamentu u Prištini i kada za Srpsku listu kažu da je "monstrum".

Da Srbe pretvaraju u građane drugog reda svedoči i to, kako kaže, što je lјudima iz centralne Srbije zabranjeno da dođu da ih podrže pred izbore.

"Tokom noći izdali nalog policiji da kontrolišu administrativnu liniju, da ne bi bi bilo ko došao da podrži Srpsku listu. Sa drugge strane član Bundestaga Stefan Švarce govorio u Gnjilanu na skupu Pokreta samoopredelјenje i sedeo pored Kurtija koji se zalaže protiv dijaloga sa Srbijom", naveo je Đurić.

Rada Trajković i Rašić podržavaju nezavisno Kosovo i, kako kažu, stvaranje najnovije države, napomenuo je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM dodaje da su Albanci složni kada treba da izvrše pritisak na Srbe, kao i deo međunarodne zajednice i da se nisu slučajno ustremili na Srpsku listu.

"Nјima je cilј da dovedu Srbe koji će reći da prihvataju nezavisno Kosovo", dodao je Đurić.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 130 567 3969
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike