MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Brnabić: Nećemo stati dok se ne otkriju nalogodavci ubistva Ivanovića
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
8 100 438 3072
Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Brnabić: Nećemo stati dok se ne otkriju nalogodavci ubistva Ivanovića

16. januar 2019. Izvor: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić je, pred pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save, rekla za RTS da je njena osnovna poruka da Beograd nikada neće stati u istrazi dok ne otkrije ko su stvarni nalogodavci ubistva.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Tanjug

Ana Brnabić je za RTS rekla da Beograd sam vodi istragu bez podrške privremenih institucija u Prištini i međunarodnih činilaca na KiM.

"Mi smo, ja lično i predsednik, više puta razgovarali sa Unmikom i Euleksom, ali nemamo naročitu podršku", navela je premijerka.

Dodala je da postoje neka saznanja ali da ne može da pruži više informacija zato što je situacija na Kosmetu u ovom trenutku takva da čak ni zaštićeni svedoci Specijalnog suda za zločine OVK ne mogu biti zaštićeni i da se njihova ubistva ne mogu sprečiti.

"Ne mogu da pričam na tu temu jer bilo šta što kažem, može da ugozi lјude i samu istragu koju vodimo", navela je Ana Brnabić.

Komentarišući optužnicu protiv šest Srba na Kosmetu, Brnabićeva je rekla da ti lјudi ne mogu da očekuju pravično suđenje i još jednom je ukazala na ubistvo zaštićenih svedoka.

Istakla je da je ta optužnica za nju farsa i da su dokazi kontradiktorni.

"Ceo taj proces se vodi na način kakav smo videli", rekla je premijerka i dodala da će se o tome pričati, kao i o zaštiti srpskog naroda na severu KiM.

Ana Brnabić kaže da je ubistvo Olivera Ivanovića samo jedna od stvari koje se dešavaju Srbima na KiM.

"I rekla bih, samo jedna od stvari koja je služila da zaplaši Srbe na Kim, i to kako se ta istraga vodi dovolјno govori koliko im je stalo da zaštite bilo koga", smatra Brnabićeva.

Poručila je da će Srbija da sačuva mir i da će se truditi sa očuva stabilnost sa srpski narod gde god on živeo.

Oliver Ivanović je ubijen na današnji dan pre dse godine u Kosovskoj Mitrovici.

Održan pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save

U kripti Hrama Svetog Save u Beogradu danas je služen pomen ubijenom Oliveru Ivanoviću, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vreme kada je pre dve godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda".

Pomenu, koji je služio vikar patrijarha Irineja, episkop Stefan, prisustvovali su supruga Olivera Ivanovića, Milena, sa sinom, kao i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Prisustvovali su i ministri Nebojša Stefanović, Branko Ružić, Nenad Popović, Zoran Đorđević, Rasim Ljajić, Mladen Šarčević, Goran Knežević, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, zamenik direktora te kancelarije Petar Petković i državni sekretar u MSP Velјko Odalović.

Poštu ubijenom Ivanoviću odali su članovi porodice, prijatelјi, ali i veliki broj građana.

U ime porodice, episkop Stefan zahvalio je svima koji su došli da odaju poštu Oliveru Ivanoviću, uz poruku da služenje današnjeg pomena pokazuje "da ne zaboravlјamo naše lјude i da ih nikada nećemo zaboraviti".

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, u 8.15 sati ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblјu u Beogradu.

Do sada izvršitelјi i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni.

Dvogodišnji pomen ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću biće održan i u Kosovskoj Mitrovici u 10 sati na mestu njegovog ubistva, ispred prostorija njegove stranke.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
8 100 438 3072
Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike