MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Petković: Ceo Zubin Potok osudio reakciju petorice provokatora tokom nalaganja badnjaka
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 127 552 3869
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Petković: Ceo Zubin Potok osudio reakciju petorice provokatora tokom nalaganja badnjaka

10. januar 2023. Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je ceo Zubin Potok osudio incident koji su napravila petorica pijanih provokatora u Crkvi svete Trojice tokom nalaganja badnjaka.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Petković je gostujući na TV Hepi rekao da su to lјudi koje su poslali isti oni iz opozicije koji su organizovali kontramiting u Kosovskoj Mitrovici na kome su se okupila 43 čoveka spremna da Alјbinu Krutiju daju materijal za vesti kojim bi dodatno napadao Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, a posebno da bi sakrio vest o pucanju na srpsku decu iz sela Gotovuša.

"Bio je to jedan potpuno marginalni incident koji su izazvala petorica provokatora koje je poslala opozicija sa cilјem da prekinu molitvu i na najpogrdniji način vređaju državu Srbiju, vladiku Teodosija i mene“, rekao je Petković i dodao da je nalaganju badnjaka prisustvovalo više od 500 lјudi i da su petorica prokovatora pokušala da unište sve to.

"Osuđuje ih ceo Zubin Potok, time što su uradili pokazali su šta misle o sebi, s obzirom da su u porti crkve na Badnje veče tako reagovali", rekao je Petković i dodao da je sve odćutao mirno i dostojanstveno, jer nije želeo da da prostora Kurtiju da u njihovim medijima to bude glavna vest kako bi sakrili pucanje na Stefana i Miloša.

Naglasio je da oni koji to rade, rade za Kurtija, kako bi Kurti takve incidente i događaje koristio za svoje medije da napada državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića.

Dodao je da iza te petorice provokatora i mitinga u Kosovskoj Mitrivici stoje Dveri, Vuk Jeremić i druge desničarske jedinice, i da su svojim delovanjem dali materijal Kurtiju kako bi prikrio činjenicu da je narod uz presednika Vučića i da je u Štrpcu na veličanstvenom protestu bilio 7.000 lјudi koji su želeli da se zaustavi progon Srba i pucanje u srpsku decu.

"U Štrpcu je bilo 7.000 lјudi, 500 lјudi u Zubinom Potoku, i sve to pokazuje da je narod uz Srbiju, a onih koji se busaju u grudi na KiM da bi dobili političke poene gotovo i da nema“, rekao je Petković i dodao da je većina učsesnika protesta u Kosovskoj Mitrovici bila iz centralne Srbije.

Upitao je kakav čovek neko treba da bude da šalјete provokatora da napada vladiku, da prekida molitvu kada su ranjavana srpska deca samo da to Kurtiju bude glavna vest.

Pektović je podsetio da su Srbi već dugo glineni golubovi na Kosovu pre svega zbog srbomrzačke politike Kurtija koji čine sve da protera Srbe sa Kosova.

Petković je ocenio i da je negativan odgovor Kfora koji je došao samo dva sata posle upucavanja srpske dece najbolјi pokazatelј da Kurti to ne radi sam, već uz podršku dela zemalјa sa zapada koji žele da Kosovo bude potpuno nezavisno i da se pritisne Srbija da prizna Kosovo.

Zato Kurti i ne radi ništa na formiranju ZSO, dodao je direktor i naglasio da bez ZSO nema kolektivnih prava za srpski narod na KiM.

Petković je iz tog razoga još jednom ponovio da sve dok je Vučića na mestu predsednika Srbije, to se neće nikada dogoditi.

Podsetio je i da Kurti srbomrzačkom politikom pokušava da zastaška lošu ekonomsku politiku i osiguran ostanak na vlasti.

Petković je nagalsio da Kfor ne treba da se bavi barikadama, već da zaštiti Srbe.

Izrazio je žalјenje što mu kosovske vlasti nisu dozvolile da poseti ranjenu decu u bolnici i naglasio da su i na taj način hteli da prikriju istinu o dešavanju u Gotovuši.

Naglasio je da su nastojali da iskrive i izjavu majke, da je taj pripadnik KBS pucao u zemlјu što su preneli i nemački mediji.

"Još ranije smo imali informaciju da će Priština želeti da to prikaže tako. Ranjena deca su sama potvrdila da je vatreno oružje direktno upereno u njih“, dodao je Petković i naveo da Kurtijevi Srbi Nenad Rašić i Rada Trajković nisu nikada stali u odbranu našeg naroda, već mu se samo dodvoravaju i daju dvolične izjave koje mogu da se tumače na više načina, kako ga ne bi nalјutili.

Naglasio je da Kfor, NATO, EU i SAD mogu da izvrše potreban pritisak na Prištinu.

"Imamo garancije da KBS sa dugim cevima ne mogu na sever, a što se tiče ROSU predstoji teška borba da se izborimo da oni ne mogu da dolaze, jer se time krše svi sporazumi, pre svega Briselski sporazum, njegova tačka 10, gde stoji da na severu mogu biti samo snage sa srpskom većinom. U policiji sada nema Srba, ali ima Kfora i Euleksa koji mogu da popune vakuum nastao napuštanjem kosovskih institucija“, naveo je Petković.

Naglasio je da Srbi na KiM u narednoj godini mogu i dalјe da očekuju punu podršku predsednika Vučića i države Srbije.

Kancelarija za KiM će nastaviti da ulaže više nego ikada na prostoru KiM.

"Investicionim planom uspeli smo da uložimo više novca nego za poslednjih 40 godina. Obnavlјaju se klinički centri, rade putevi, grade vrtići, sređeno je više od 70 ambulanti i škola. Niče zgrada Rektorata u Kosovskoj Mitrovici“, rekao je Petković i kazao da država čini sve na oslobađanju uhapšenih Srba.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 127 552 3869
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike