MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Petković: Kurtijevi teroristi uhapšeni u reonu sela Gnjilica u opštini Raška
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 131 573 4015
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Petković: Kurtijevi teroristi uhapšeni u reonu sela Gnjilica u opštini Raška

14. jun 2023.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je u reonu sela Gnjilica u opštini Raška, duboko na teritoriji centralne Srbije, antiteroristička jedinica srpske Žandarmerije locirala i uhapsila trojicu pripadnika specijalne policije tzv. Kosova, R.Z. B.S. i M.Š. koji su bili do zuba naoružani.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

"Ova teroristička banda je uhapšena danas u 12.38 min duboko na teritoriji centralne Srbije. Želim da napomenem da pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM i nisu prekršili ni rezoluciju 1244 niti vojnotehnički sporazum jer nisu prešli administrativnu liniju", rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za medije.

Dodao je da su međunarodne sporazume prekršili pripadnici kosovske policije koje je Petković nazvao teroristima i dodao da je Beograd spreman da se otvori međunarodna istraga ko je prešao administrativnu liniju.

"Mi smo apsolutno spremni da ponudimo sve dokaze i pozivamo, ako je potrebno, da se otvori međunarodna istraga, da čak i Amerikanci i Britanci dostave snimke satelita da se jasno vidi ono o čemu govorimo da Srpska policija nije ni milimetra prešla preko administrativne linije", rekao je Petković.

Dodao je da je to važno Priština i ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželјalј Svečlјa da su uhapšeni pripadnici specijalne kosovske policije "kidnapovani".

"Ne oni nisu kidnapovani, oni su pronađeni duboko na teritoriji centralne Srbije. Objasnite mi šta oni traže sa dugim cevima, sa automatskim puškama, sa mapama, sa GPS uređajima i drugom opremom za osmatranje duboko na teritorici centralne Srbije i to u šumi", upitao je Petković.

Naglasio je da će istraga utvrditi sve relevantne činjenice.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

"Ono što hoću da kažem, zahvalјujući brzoj akciji policije ovi albanski teroristi su srprečeni da počine ozbilјno krivično delo, a o kom je delu objasniće istraga", rekao je Petković.

Dodao je da su pripadnici specijalne policije uhapšeni jer su bili na teritoriji Srbije pod punom ratnom opremom.

"Oni koji su zapravo kidnapovani su Srbi, goloruki, koji su oteti od strane kosovske policije i Radoš Petrović i Dušan Obrenović i Milun Milenković Lune. Naša policija i državni organi se ponašaju isklјučivo u skladu sa propisima i zakonima. Ovi teroristi niti će biti mučeni niti tučeni niti prebijani. Ništa od onoga što se desilo i Lunetu i ostalim uhapšenim Srbima se njima neće desiti", rekao je Petković.

Oni su od napada i prebijanja promenili fizički izgled. Da ne pominjem da su Luneta toliko tukli da kada su ga uvodili u auto da ga isporuče Prištini, morali da ga prekriju belim plantom da se ne bi videlo koliko su ga tukli. A to je sve bilo pred njegovom ćerkicom.

Tako radi kosovski policija, tako se obračunava sa nedužnim lјudima koji ništa nisu uradili, a sa druge strane, teroristi, pripadnici specijalne kurtijeve policije, sa dugim cevima i automatskim oružjem, pod punom ratnom opremom, prelaze adviminstragtivnu liniu i dolaze u centralnu Srbiju sa očigledno opasnom naumom.

Kurti iz dana u dan čini sve da izazove haos i sukob, izaziva krize, želi da natera srpski narod da neodmereno reaguje jer je to ono što je potrebno Kurtiju - sukobi, sukobi i samo sukobi. To je ono što je u njegovoj glavi, jer ideja njegove politike je etnički čisto kosovo i proterivanje Srba sa KiM.

U Kosovkoj Mitrovici miran i dostojanstven skup Srba koji traže da se hitno oslobode Radoš i Dušan, ali sada, poseban je akcenat na Luneta. Videli ste i dečcicu koju je trenirao u njegovom kik boks klubu sa medalјama. Oni su svi izašli i u glas vikali: "vratite nam našeg trenara", jer Srbi neće više da podnesu da oni koji su nevini bivaju maltretirani i zatvarani od strene Prištine samo zato što vole svoju državu Srbiju, bore se za nacionalnem interese Srbije i prava Srba na severu KiM.

Ovde se ne radi ni o kakvom kidnapovanju, već o brzoj i odlučnoj akciji naše žandarmerija koja zaustavcila očigledno opasan naum terorista koji su dugim cevima pošli put centralne Srbije, prešli adniministrativniu granicu i sa municijom i ostalom ratnom opremom se našli duboko u šumi na teritorije opštine Raška.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 131 573 4015
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike