MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Tajić i Stojković posetili porodice Rakićević i Vulović koje će dobiti nove domove sredstvima Kancelarije za KiM
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 133 582 4078
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Tajić i Stojković posetili porodice Rakićević i Vulović koje će dobiti nove domove sredstvima Kancelarije za KiM

15. novembar 2023.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić i pomoćnica direktora Kancelarije Jelena Stojković posetili su danas sedmočlanu porodicu Rakićević u zaseoku Čitlučani, u selu Vuča, kojoj će se izgraditi nova kuća sredstvima Kancelarije za KiM, kao i porodicu Vulović koja će takođe dobiti novi dom.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

„Jedan od prioritetnih zadataka Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije je da dopremo do svakog doma, da budemo u prilici da dođemo do porodica koje žive u lošim stambenim uslovima, višečlanih porodica pre svega, ali i porodica koje žive u obodnim naseljima, u ovom slučaju opštine Leposavić i da im na taj način pokažemo da ne mogu biti ni tako daleko, ni ostavljeni bez pomoći. To jeste naš prioritet i zadatak, da na ovaj način, odlukom da se sedmočlanoj porodici Rakićević izgradi dom u Vuči, dom koji će predstavljati budućnost za ovu mladu porodicu koja je odlučila da živi ovde i pored drugih mogućnosti koje su im se pružale, pomognemo da ovde grade svoju budućnost. Nadamo se da ćemo vrlo brzo biti u prilici da ih posetimo i u novom domu“, poručio je Tajić ovom prilikom.

Sedmočlana porodica Rakićević iz sela Vuče, u zaseoku Čitlučane, sa radošću je dočekala goste. Ljubiša Rakićević istakao je da je ova pridošla pomoć za njegovu porodicu nemerljiva.

"Mnogo nam znači i zahvalni smo Kancelariji za Kosovo i Metohiju što su nam izašli u susret i napravili taj objekat. Šta drugo da kažem, beskrajno smo zahvalni. Sami ne bi mogli da se izborimo nikako, jer nemamo sredstava da sami napravimo i finansiramo", rekao je Rakićević.

Ljubišina ćerka Jelena je istakla da je svaka pomoć dobrodošla.

"Pre svega da se zahvalim predsedniku Todiću i predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji su pomogli našoj sedmočlanoj porodici koja je odlučila da ostane na KiM, da naš život nastavimo ovde uprkos teškim vremenima koja su, nažalost, zadesila naš narod. Pomoć je dobrodošla, svaka pomoć.Nije mala stvar da vam neko izgradi porodični dom u kome ćemo nastaviti da živimo. Ja volim selo, volim seoski način života, a i nedostajali su mi moji", rekla je ona.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić i pomoćnica direktora Jelena Stojković, zajedno sa predsednikom Privremenog organa opštine Leposavić Zoranom Todićem, nakon posete porodici Rakićević, potpisali su ugovor o dodeli novčane pomoći od strane "Fonda dijaspore za maticu" za kupovinu placa i izgradnju kuće porodici Vulović iz Gornjeg Krnjina.

Todić je nakon potpisivanja rekao da su posvećeni da pomognu svakom čoveku koji je rešen da ostane da živi na KiM.

„Danas smo zaista imali lep dan, pre svega za porodice Vulović i Rakićević koje smo obišli. Danas smo pristupili potpisivanju ovog vrednog ugovora o vrednoj donaciji sredstava za kupovinu građevinskog zemljišta za porodicu Vulović. Želim da iskoristim priliku da se zahvalim Udruženju „Fond dijaspore za maticu“ koje je obezbedilo novac za kupovinu građevinskog zemljišta. Uz pomoć i saradnju sa Kancelarijom za KiM, danas smo se ovde dogovorili da obezbedimo novac za izgradnju jedne porodične kuće za porodicu Vulović. Ovo je još jedan dokaz da država Srbija brine o svom narodu koji je ostao da živi na KiM i tako ćemo nastaviti ubuduće, bez obzira na sve izazove i poteškoće sa kojima se suočava srpski narod. Podsetiću da smo veliki broj kuća i stanova izgradili u proteklom periodu za stanovnike naše opštine“, rekao je on.

Milan Vulović iz Donjeg Krnjina rekao je da im ova pomoć znači, jer on ima šestočlanu porodicu.

„Slažem se, dve lepe vesti. Sredstva za izgradnju placa i sredstva odobrena od strane Kancelarije za izgradnje kuće, a sredstva ćemo upravo za to i iskoristiti. Živimo u staroj porodičnoj kući, zaista nemamo tih osnovnih uslova za život, tako da je ovo zaista lepa vest. Ovo je jedan veliki podsticaj i stimulans od strane Vlade Srbije koja brine o svojim građanima na KiM, da ostanemo na ovim prostorima i dalje, da živimo i radimo i dalje“, rekao je on.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 133 582 4078
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike