МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Тајић и Стојковић посетили породице Ракићевић и Вуловић које ће добити нове домове средствима Канцеларије за КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Тајић и Стојковић посетили породице Ракићевић и Вуловић које ће добити нове домове средствима Канцеларије за КиМ

15. новембар 2023.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Борислав Тајић и помоћница директора Канцеларије Јелена Стојковић посетили су данас седмочлану породицу Ракићевић у засеоку Читлучани, у селу Вуча, којој ће се изградити нова кућа средствима Канцеларије за КиМ, као и породицу Вуловић која ће такође добити нови дом.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

„Један од приоритетних задатака Канцеларије за КиМ Владе Републике Србије је да допремо до сваког дома, да будемо у прилици да дођемо до породица које живе у лошим стамбеним условима, вишечланих породица пре свега, али и породица које живе у ободним насељима, у овом случају општине Лепосавић и да им на тај начин покажемо да не могу бити ни тако далеко, ни остављени без помоћи. То јесте наш приоритет и задатак, да на овај начин, одлуком да се седмочланој породици Ракићевић изгради дом у Вучи, дом који ће представљати будућност за ову младу породицу која је одлучила да живи овде и поред других могућности које су им се пружале, помогнемо да овде граде своју будућност. Надамо се да ћемо врло брзо бити у прилици да их посетимо и у новом дому“, поручио је Тајић овом приликом.

Седмочлана породица Ракићевић из села Вуче, у засеоку Читлучане, са радошћу је дочекала госте. Љубиша Ракићевић истакао је да је ова придошла помоћ за његову породицу немерљива.

"Много нам значи и захвални смо Канцеларији за Косово и Метохију што су нам изашли у сусрет и направили тај објекат. Шта друго да кажем, бескрајно смо захвални. Сами не би могли да се изборимо никако, јер немамо средстава да сами направимо и финансирамо", рекао је Ракићевић.

Љубишина ћерка Јелена је истакла да је свака помоћ добродошла.

"Пре свега да се захвалим председнику Тодићу и представницима Канцеларије за Косово и Метохију који су помогли нашој седмочланој породици која је одлучила да остане на КиМ, да наш живот наставимо овде упркос тешким временима која су, нажалост, задесила наш народ. Помоћ је добродошла, свака помоћ.Није мала ствар да вам неко изгради породични дом у коме ћемо наставити да живимо. Ја волим село, волим сеоски начин живота, а и недостајали су ми моји", рекла је она.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић и помоћница директора Јелена Стојковић, заједно са председником Привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем, након посете породици Ракићевић, потписали су уговор о додели новчане помоћи од стране "Фонда дијаспоре за матицу" за куповину плаца и изградњу куће породици Вуловић из Горњег Крњина.

Тодић је након потписивања рекао да су посвећени да помогну сваком човеку који је решен да остане да живи на КиМ.

„Данас смо заиста имали леп дан, пре свега за породице Вуловић и Ракићевић које смо обишли. Данас смо приступили потписивању овог вредног уговора о вредној донацији средстава за куповину грађевинског земљишта за породицу Вуловић. Желим да искористим прилику да се захвалим Удружењу „Фонд дијаспоре за матицу“ које је обезбедило новац за куповину грађевинског земљишта. Уз помоћ и сарадњу са Канцеларијом за КиМ, данас смо се овде договорили да обезбедимо новац за изградњу једне породичне куће за породицу Вуловић. Ово је још један доказ да држава Србија брине о свом народу који је остао да живи на КиМ и тако ћемо наставити убудуће, без обзира на све изазове и потешкоће са којима се суочава српски народ. Подсетићу да смо велики број кућа и станова изградили у протеклом периоду за становнике наше општине“, рекао је он.

Милан Вуловић из Доњег Крњина рекао је да им ова помоћ значи, јер он има шесточлану породицу.

„Слажем се, две лепе вести. Средства за изградњу плаца и средства одобрена од стране Канцеларије за изградње куће, а средства ћемо управо за то и искористити. Живимо у старој породичној кући, заиста немамо тих основних услова за живот, тако да је ово заиста лепа вест. Ово је један велики подстицај и стимуланс од стране Владе Србије која брине о својим грађанима на КиМ, да останемо на овим просторима и даље, да живимо и радимо и даље“, рекао је он.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике