МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Ђурић:Србија за мир, а Тачи - прети пушкама
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
9 117 510 3573
Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Ђурић:Србија за мир, а Тачи - прети пушкама

09. април 2018. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да Хашим Тачи директно прети пушкама и оружјем и тиме призива рат, мржњу и сукобе.

Марко Ђурић

Фото: Танјуг

Ђурић је рекао да Тачи више чак и не скрива да је главни циљ његовог политичког деловања, како ранијег, тако и садашњег, стварање тзв. велике Албаније.

"Његово деструктивно деловање представља директну претњу целом региону, али и Европи" оценио је Ђурић.

Он је реаговао на изјаву Тачија који је данас на Кошарама помињао наводне претње "које стижу из Србије" и рекао да ће "на те претње одоговорити исто као што су одговорили пре 19 година, пушкама“.

Говорећи о тобожњим, а заправо непостојећим претњама Срба и Србије, Тачи је тај који директно и отворено прети пушкама и оружјем и изнова призива рат, мржњу и сукобе, истиче Ђурић.

"Србија рат не жели, желимо мир, економски развој, слободно деловање и кретање људи и привреде, а рат, приче о пушкама као средству политичког деловања остављамо прошлости којој и сам Тачи припада", поручио је директор Канцеларије за КиМ.

Вучић о Тачију: Нек се јуначи,ми за политику мира,не за пушке

Србија се бави политиком мира, и неће да се бави пушкама и оружјем, поручио је данас председник Александар Вучић у одговор на претње Хашима Тачија.

"Не волим да се бавим пушкама и оружјем као Тачи, нек он то ради. Али нису његове пушке разориле Србију већ неки авиони. А наше је да водимо политику мира", рекао је Вучић новинарима у Мостару.

Тачи је раније данас рекао да ће на наводне претње Србије одговорити "пушкама, као и пре 19 година".

Председник Вучић је рекао да је на нама да на Тачијево помињање пушака одговоримо мирно и и сталожено, али га је подсетио да нису његове пушке, него неки туђи авиони разарали Србију.

Вучић је додао да треба пажљивије читати ту изјаву Тачија, где он каже да је пре 19 година заувек скинута граница две земље албанског народа.

"Треба питати неке из међународне заједнице шта о томе мисле и да ли је због тога нападнута Србија 1999. године", приметио је председник Вучић.

"Што се мене тиче, не волим да се бавим бавим пушкама и оружјем, као што то воли Тачи, нека настави то да ради, али нису његове пушке, већ нечији туђи авиони били ти који су разарали Србију", рекао је Вучић.

На нама је, каже, да одговоримо мирно, сталожено, стрпљиво, да кажемо да желимо слободу кретања, размену знања, да желимо већи трговинску размену. . .

"А, они нека говоре шта им је воља...Ја да се јуначим и показујем ко је јачи стварно ми не пада на памет" рекао је Вучић.

Вулин: Срби више нису незаштићени, погром се неће поновити

Срби више нису незаштићени и мартовски погром се неће поновити, поручио је данас министар одбране Александар Вулин, реагујући на изјаву косовског председника Хашима Тачија да ће на "претње из Србије" бити оговорено пишкама.

Тачију, како је навео министар, прети једино пресуда за ратне злочине за које већ деценијма избегава казну, а отуда, додаје, и страх да ће га они који су га агресијом 1999. довели на КиМ сада препустити правди.

"Србија не прети никоме а посебно не својој јужној покрајини и, да није политике мира коју води председник Вучић, злочинци као што је Тачи би одавно запалили Балкан", оценио је министар, приметивши да су се Тачијевих пушака плашили само незаштићени и слаби, што, како је рекао, Срби више нису.

Мартовски погром се неће поновити, поручио је Вулин, наводећи да ће ЕУ и НАТО гласном осудом Тачијевих хушкања и претњи спречити да још једном постану његови таоци и буду увучени у сукобе које Тачи призива и тражи.

"Време је да се злочинац ућутка", поручио је министар, а наведено је у саопштењу из његовог кабинета.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
9 117 510 3573
Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике