МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Нећемо дозволити да наши људи на КиМ остану без подршке државе Србије
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 127 552 3869
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић: Нећемо дозволити да наши људи на КиМ остану без подршке државе Србије

27.децембар 2018. Извор: РТС

Председник Србије Александар Вучић, рекао је за РТС поводом приштинских такси на српску робу, да Београд нема много избора када се неко понаша противправно и ирационално. Како каже, мора да се издрћи и да се сачека трен када ће их они који су их подржавали привести познанију права и објаснити да је неопходно да мере повуку.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Александар Вучић је, гостујући у Дневнику РТС-а рекао да се нада да ће мере бити повучене што пре, али истиче да Београд реагује у немогућим условима, да се губи новац али да је важније да се помогне српском народу. Како каже, помоћ ће се наставити.

"Нећемо дозволити да наши људи остану без подршке државе Србије у свком смислу", рекао је председник и додао да је реч о материјалној и свакој другој подршци.

Подсећа да је, када су таксе уведене, рекао да ће три дана бити велика медијска бука а да ће се након тога само неколико десетина људи тиме бавити.

"То показује тежину положаја у којем се налазимо али из те коже не можемо да изађемо, и победићемо", рекао је Вучић.

Истакао је да ће српски народ на Космету опстати и да људи неће бити гладни, да ће плате бити исплаћиване и да ће имати робу.

Каже да неретно падамо у замку лажних свађа лидера Албанаца на Космету. Указује на данашњу вест да се саветник Хашима Тачија Беким Чолаку заложио за укидање такси и додаје да се тиме тачију отвара простор у свету.

Међутим, наводи председник, тих такси не би ни било да Тачијева партија за то није гласала. И Кадри Весељи је у Тачијевој партији, каже Вучић и наводи да је управо он тражио да се таксе повећају на сто одсто.

Сматра да Албанци све време раде исто и да је то њихова ствар.

"Играју се доброг и лошег полицајца", рекао је председник уз констатацију да у Бриселу воле Тачија а у Лондону Харадинаја, да у вашингтону воле Тачија а у неким исламским земљама Харадинаја.

"Не знам шта би могло да буде потписано"

Ипак, како каже председник, они раде заједно да Србима буде све лошије и теже.

Вучић наводи да они морају да кажу да спремни на разговор само зато што Квинта и други то од њих очекују.

"Мислим да је за нас важно да држимо своју позицију чврсто, да тражимо компромис да добро разумемо шта је реалност на КиМ, да се не бусамо у јуначка прса, али да имамо чврст, јасан и недвосмислен став да ћемо штитити свој народ, да не могу да га протерају, и мислим да је то нешто што је гаранција српском народу да ће опстати на својим огњиштма", рекао је председник.

Коментаришући сталне спекулације да је решење за Космет на видику, Вучић је рекао да не зна како је неко смислио да то буде постписано у Вашингтону.

"Не знам ни ко му је то рекао, ни кад му је то рекао, а не знам ни шта да буде потписано", рекао је председник.

Истиче да ту прича слуша већ две године и да је и пре две године рекао да не постоји ништа на чему би се тај оптимизам заснивао.

"Ја немам по чему ни да разговарам са љидима који свакога дана доносе нове мере против Србије и којима је Србија једини непријатељ, једина мета и ништа више од тога", рекао је Вучић.

Поручује да, ако буде неког решења, он ће изаћи, обавестити јавност и како каже, биће најсрећнији да о томе говори и да каже да се појавио трачак наде.

"Дајте имена Ивановићевих убица и биће ухапшени"

Коментаришући изјаву Хашима Тачија да су убице Олиера Ивановића у Београду, Вучић је рекао да су потребна само имена и презимена и да ће ти бити ухапшени.

Наводи да га не интересују они у београду и Србији који би зарад својих циљева лажно оптужили некога у власти.

"Али ти како неко ко глуми државу мораш да кажеш имена убица и саучесника а не да измишљаш нешто", рекао је Вучић и поновио да ће убице бити ухапшене ако су у Београду.

Наводи да Београд чак не тражи ни чврсте доказе већ мале доказе.

"Ми ћемо да их похапсимо, ви само реците имена и презимена а не да читате новине и питате Раду Трајковић са Савског венца коју представљате лажно као Раду са Космета", рекао је Вучић.

"Они који хоће да кажу да је држава Србија на било који начин умешана, срам их било", рекао је Вучић уз поруку а је то одвратно и да „ваљда полазе од себе, можда би они то урадили са политичким противницима, ако би их исловали и вешали".

Наводи да је ишао на полиграф као председник Владе и да је потпуно спреман у сваком тренутку да одговара.

"За разлику од њих, не само да нисам убица и да не кријем убство Ранка Панића, па ни на вашој телевизији, на државној телевизији 15 дана нисте смели да објавите да је човек убијен зато што су вам то забранили. Ни после тога истрагу нико није водио", рекао је Вучић.

Додаје да није ни лопов него да поштено води земљу и бори се свакога дана.

"И нећу стати да се борим и такве ћу и овде и у Приштини умети да победим. Све лажове заједно", навео је уз опасну да истина увек исплива.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 127 552 3869
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике