МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Вучић: Покушаће да нас доведу до свршеног чина
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Вучић: Покушаће да нас доведу до свршеног чина

30.децембар 2018. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић указао је данас, поводом изјаве Рамуша Харадинаја да нестају границе између Косова и Албаније, да ће Албанци покушати да целу међународну заједницу доведу до свршеног чина.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

"Мени је јасно да ће они да граде свој план. Када крајем марта буду избрисали границе тада ће укинути таксе према централној Србији и рећи да су спремни да разговарају, али са другачије позиције, уједињеног Косова и Албаније", казао је Вучић у изјави новинарима.

Објаснио је да ће Албанци наставити по фазама да раде и да се ради о нечему на шта је Београд упозоравао раније.

Указао је да му се чини да сада људи у свету почињу да добијају информације о томе, али не разуме како је то неком дозвољено да ради, јер би да смо ми урадили и десети део тога била бурна реакција.

"Видим колико смета снажна Србија. Када погледам оне у Хрватској, то је надреално шта они пишу и говоре, нема везе са реалношћу. Али разумете зашто то раде јер некима од њих не одговара јака Србија, желели би да је виде слабу као до скора. Немате шта да се љутите на то", објаснио је он.

Нагласио је да је за нас најважније да гарантујемо сигурност и безебдности људи на КИМ, да имају плате и живе безбедно.

Рекао је и да актуелно стање ствара велике проблеме и да је неопходно да се власти баме с тим, и не могу да се баве шетњама, већ послом.

На питање да ли је контактирао светске лидере у вези активности Албанаца Вучић је упитао директора Канцеларије за КиМ Марка Ðурића да ли се сећа колико је само у последња два три дана указивано на то.

"Када год позовете добијете увек исти одговор. Кога год добијемо од велике западноевроспке политике, али и свеукупне западњачке политике, и кажете која ће ваша реакција да буде одговор је: ''баш смо изненађени, нисмо видели то последње на шта нам указјујете. Хвала што сте нас обавестили, реаговаћемо у складу са својим могућностима и капацитетима''. После тога најчешће добијете једно велико ништа", рекао је он.

Указао је да он ни није очекивао некакву реакцију.

"Замислите да ми то радимо са РС. Пре неки дан неки су говорили да правим рат са Додиком против неког. Када сам то радио, осим да што нисам дозвољао да Србија буде понижена. Очигледно за неке људе не постоји и никада Србија не може да буде толико мала колико се они ње плаше да буде усправна, поносита и нормална земља", рекао је он.

Истакао је да ћемо наставити да чувамо своју земљу, да се за њу боримо и за будућност наше земље и деце.

Изразио је наду да ће идуће године бити више деце у Србији него ове.

На захвалност новинарке телевизије Мост за укључење новинара на КиМ у исплату косовског додатка, Вучић је казао да је то обавеза наше државе.

"Ви сте увек на КиМ где год да се нешто тешко деси. Од вас чујемо шта се догађа на КиМ и то је наша обавеза", рекао је он.

Вучић: Приштина ће до марта избрисати границе са Албанијом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је план Приштине да до марта следеће године избрише границе са Албанијом и да тада укине таксе на производе из Србије како би затражила наставак дијалога са "другачије позиције".

Вучић је на коференцији за медије у Председништву, навео да ће Приштина у више фаза до марта избрисати границе са Албанијом и да ће покушати међународну заједницу да доведе до свршеног чина.

"Они ће до краја марта то да ураде и када то буду урадили, када буду избрисали границе, тада ће укинути таксе и рећи ће, ми смо спремни да разговарамо, али са другачије позиције, са позиције уједињене Албаније и Косова", рекао је Вучић.

Он је казао да су међународној заједници и раније указивали на такав сценарио, али да је изостала реакција.

"Кад год се обратимо неком и затражимо реакцију, одговор је следећи - Баш смо изненађени, нисмо видели то последње на шта указујете, покушаћемо да реагујемо у складу са могућностима и капацитетима, а после тога добијете једно велико ништа, скоро увек", казао је он. Вучић је упитао каква би реакција међународне заједнице била када би он објавио да се брише граница са Републиком Српском и оценио да је то знак да некоме смета јака Србија.

"Никада Србија не може да толико буде мала, колико се они плаше да буде усправна и поносита земља", поручио је Вучић.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике