МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Председник Вучић угостио Николу Недељковића који је ухапшен на Видовдан на Газиместану
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 131 571 4002
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Председник Вучић угостио Николу Недељковића који је ухапшен на Видовдан на Газиместану

30. децембар 2022. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић примио је данас Николу Недељковића који је пуштен на слободу након шест месеци проведених у затвору у Приштини.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

На пријем код Вучића, Никола је дошао заједно са родитељима и сестром, а присуствовао је и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Председник је захвалио Николи на односу који је имао према држави и свом народу и понудио му посао. "Никола воли да се бави технологијама и студира на Вишој пословној школи и имамо две понуде за тебе, да ли хоћеш у Канцеларији за КиМ да се бавиш хуманитарним радом и студираш или хоћеш да радиш у Министарству за телекомуникације", рекао је Вучић Николи Недељковићу, који је са родитељима и сестром дошао у пријем у Председништво Србије.

Вучић му је рекао да може сам да изабере пошто је имао такав однос према својој земљи и народу и да ће му зато држава помоћи.

"Бићеш појачање за државу, хвала сине још једном што си имао чврсту српску главу", истакао је Вучић.

Председник је захвалио породици Недељковић што дошла код њега.

"Родитељи су те највише чекали, Мајка Слободанка је имала пуно здравствених проблема и говорила је - само да дочека сина", казао је Вучић.

Вучић је пренео да му је Никола рекао да се није плашио јер је знао да ништа није урадио.

"Као и много наше деце која на Видовдан оду на Газиместан, замилисте страшног греха, види се на снимку како да виче - Србија и што је носио мајцу - Нема предаје. То је био сав грех, па су пронашли тројицу припадника КПС, који нису ни поновили тобож инкриминишуће дело, а тога наравно на снимцима ни нема. Као што су упадали у станове и куће Срба, па доводили наводне сведоке да кажу да су ту живели, тако су и овде желели да сломе једног младића само зато што је Србин. Ми смо се онолико мало колико смо могли трудили да помогнемо, иако је тешко разговарати са онима разговор нису ни желиели. Зато било важно да останеш чисте главе.

Младић Никола Недељковић (20) из Београда, кога је на Видовдан ухапсила косовска полиција на Газиместану, пуштен је на слободу пре два дана.

Недељковић је 6. септембра осуђен на осам месеци затвора због наводног "изазивање етничке мржње и нетрпељивости", после чега је два месеца провео у притвору.

Почетком децембра, Апелациони суд у Приштини је смањио казну Недељковићу.

Недељковић: Никога не мрзим,волим и поштујем своју земљу

Никола Недељковић који је на Косову и Метохији провео у затвору шест месеци рекао је данас током састанка са председником Србије Александром Вучићем да никога не мрзи као што су га оптужили и осудили, већ да само воли и поштује своју земљу.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Недељковић је навео да се никада није бавио политиком и да га она и не занима и захвалио председнику, Канцеларији за Косово и Метохију и српском народу што су од почетка били уз њега и његову породицу и пружали им пуну подршку.

"Битно ми је да кажем да не мрзим никога, као што су ме оптуживали и осудили, само волим и постујем своју земљу, волим своје и то је то", казао је Недељковић.

Председник Вучић је казао да се за понуде за посао које је Недељковић добио нису раније договарали.

"Ми се нисмо договорили, Никола ово први пут чује, у сваком случају када сам видео ваш загрљај тог дана толико ми је значило, ваш дом у Сремчици ми је био дом сваког нашег човека у Србији и где год да живи, хвала што си имао мирну, хладну, али чврсту српску главу да то све издржиш", казао је Вучић Недељковићу.

Вучић: Настављамо да се боримо за Трајковића и Аџића

Наш посао је да сада бринемо о Миљану Аџићу и Слађану Трајковићу и да се боримо за њих и наставићемо то да радимо, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"Људе које видите из Канцеларије за КиМ су вредно радили и борили се за наш народ на КиМ. О њима никада и не причамо. Бринули су о свакој породици. Наш посао је да сада бринемо о Миљану Аџићу и Слађану Трајковићу и да се боримо за њих и наставићемо то да радимо", рекао је Вучић током састанка са Николом Недељковићем, који је после шест месеци пуштен из притвора у Приштини.

Председник је питао Недељковића да ли би желео да се запосли у Канцеларији за КиМ или у Министарству за телекомуникације и информисање, на шта му је Недељковић одговорио да би да се бави хуманитарним радом и да помаже српском народу на КиМ.

Председник је на то приметио да га Никола подсећа на његовог сина.

"Онда смо се договорили", констатовао је Вучић и додао да Никола онда од 1. јануара иде у Канцеларију за КиМ, али и да ће морати да учи.

Недељковић је обећао да ће настави студије.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 131 571 4002
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике