МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Петковић у Смедереву обишао групу Срба из Косовског Поморавља: Јака воља да дођу на скуп у Београд
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Петковић у Смедереву обишао групу Срба из Косовског Поморавља: Јака воља да дођу на скуп у Београд

24. мај 2023.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић обишао је данас у Смедереву младе јунаке из Косовског Поморавља који већ 8 дана пешаче до Београда како би присуствовали на највећем народном скупу 26.маја и изразили подршку председнику Александру Вучићу на мудрој политици коју води а посебно на залагању за опстанак српског народа на КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Петковић је захвалио тринаесторици младића на храбрости и на упорности да на овај начин искажу оданост својој држави и председнику и пожелео им срећан пут до Београда.

- Данас смо овде у селу Орешац на изласку из Смедерева дошли да дочекамо наше Србе, нашу браћу са КиМ из Косовског Поморавља, другу екипу наших хероја који су већ стотине и стотине километара препешачили на путу за Београд на велики скуп који се очекује 26.маја, скуп наде, будућности и ови наши дивни људи, хероји по коме је познато Косовско Поморавље нам дају снагу и инспирацију да покажемо колико нас има, да покажемо да смо јединствени и одлучни да се боримо за државу Србију и да подржимо председника Александра Вучића у свим његовим напорима да сачува и државу Србију али наше Косово и Метохију. Ови дивни људи најбоље знају колико држава Србија и председник Вучић улажу на простор Косова и Метохије у српске средине и због тога су кренули пешице до Београда подрже велики скуп и свима покажу колико воле државу Србију, рекао је Петковић.

Он је нагласио да се врши велики пртисак од стране Аљбина Куртија и приштинских институција да обесхрабре наше људе да дођу на митинг, по истом моделу по коме то ради и опозиција у Београду, али да утолико више Срби желе да у што већем броју подрже овај скуп и председника Вучића.

- Колико год покушавају на КиМ, и Аљбин Курти и Приштина да обесхрабре наш народ да их застраше, да учине све да Срби са КиМ не дођи на митинг 26.маја, колико је год већа репресија од стране Куртија толико је јача воља и Помораваца и свих људи на КиМ да у огромном броју дођу и подрже свог председника. И јуче су у Косовском Поморављу покушали да застраше наше људе. Приводили су на информативни разговор и директора Центра за социјални рад и нашу председницу Привременог органа из Косовске Каменице и то по неким аноноимним пријавама у којима пише како је неко приморавао некога да иде на скуп у Београд, а кад се види у чему је реч у тој анонимној, лажној пријави нема ничега нити се наводи ко се оптужује и на кога се односе ти притисци. А нема никаквог имена зато што нема ни притисака. Срби на КиМ воле свога председника Александра Вучића и државу Србију и сви хоће да дођу и да подрже председника на скупу 26. Маја – навео је Петковић.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Он је подвукао да што је већа репресија Куртија који хоће да спречи Србе да дођу на митинг у Београд, јача је воља људи да у што већем броју буду присутни у Београду.

- Видите тај парадокс, Косовска полиција оптужује Србе да врше некакв притисак на Србе, а заправо је Косовска полиција та која врши притисак и застрашивање. Видите да је метод рада и пропаганде исти и у Приштини, али и у Београду када је реч о опозицији која очигледно користи исте методе рада као и Аљбин Курти. Наводно се боре против насиља тако што чине насиље, исто као и они у Приштини, који се наводно боре против притисака, а заправо су они ти који врше притисак – закључио је Петковић и додао да не врши никакве притиске нити ко од функционера са простора КиМ, српског народа, Српске листе, представника српских институција, јер „апсолутно сви желе да дођу и подрже председника Александра Вучића“.

Он је захвалио градоначелнику Смедерева и свим општинским активистима на топлој добродошлици, а момцима из Косовског Поморавља пожелео сваку срећу на путу до Београда.

Градоначелник Смедерева Јован Беч изарзио је задовољство што је упознао овако храбре младе људе и истакао да очекује да ће са овог скупа Србија послату једну јасну и лепу слику.

- Заиста ми је било задовољство да упознам ове дивне људе, дружили смо се јуче неколико сати, ево и данас. Они заиста препознају шта председник Александар Вучић ради за њих и сигуран сам да ћемо 26. маја имати један величанствен скуп, да ће доћи људи из свих крајева, да ћемо сви заједно послати једну лепу слику, казао је Беч.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Далибор Јанковић из Горњег Кусца захвалио је домаћинима на срдачном дочеку као и директору Петковићу на свему што чини за наш народ на Косову и Метохији и нагласио да ће председник Вучић увек имати пуну подршку српског народа са КиМ.

- Хвала председнику општине Смедерево а првенствено нашем Петру Петковићу који је учинио преко Канцеларије за Косово и Метохију све што нам је било потребно и толико нам је помогао. Желим да нагласим да председник државе Александар Вучић од нас са КиМ има пуну подршку јер да није њега ми на КиМ не би опстали ни један једини дан. Увек ће имати пуну подршку правих људи са КиМ, изјавио је он.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике