МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Миладинов у посети КиМ обишла више школа и вртића и поручила да ће Србија наставити да улаже у образовне установе
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Миладинов у посети КиМ обишла више школа и вртића и поручила да ће Србија наставити да улаже у образовне установе

25. јануар 2024.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов борави у посети Косову и Метохији где је обишла више школа и вртића и поручила да Србија брине о најмлађима и да ће у наредном периоду уложити значајна средства за додатно опремање образовних установа и осавремењавање дидактичким материјалом.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"Данас је мој први дан овде на Косову и Метохији у плану обиласка школа. Тренутно се налазимо у једној дивној школи у Лапљем селу, у Основној школи "Миладин Митић". Посетила сам ђаке и погледала сам у којим условима се едукују и бораве у овој школи", рекла је Миладинов.

Она истиче да је Канцеларија за Косово и Метохију у претходном периоду радила на томе да унапреди и да обезбеди свим школама на простору наше јужне покрајине савремена дидактичка средства и савремену опрему.

"План који смо направили за ову годину уз сагласност нашег директора господина Петра Петковића је да са овим школама не само на простору централног дела Косова и Метохије, него на Косову и Метохији уопште, радимо на томе да унапредимо амбијент у ком деца уче. Желимо да купимо и обезбедимо добре клупе, намештај, столице, да набавимо нове савремене табле. Једноставно да видимо шта је то што је потребно свим образовним институцијама. Наравно, ако нека школа нема још увек уведен видео надзор, пошто је нама безбедност деце на правом месту, урадићемо и то да се он обезбеди", казала је Миладинов.

Како додаје, Србија је за своју децу ту у сваком тренутку.

"Канцеларија ће и у даљем периоду радити на томе да нашој деци обезбеди екскурзије у Централну Србију. То може бити школа скијања, школа пливања или неке друге активности, али у сваком случају, ту смо увек да помогнемо и да унапредимо боравак, садржај и сам наставни процес у образовним институцијама. Драго ми је што сам данас овде и што ћу обићи доста школа и предшколских установа на простору КиМ. Имаћу и неке друге обавезе и друге састанке да би видела шта је то што је потребно овде", закључила је помоћница директора Канцеларије за КиМ.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Директор Основне школе "Миладин Митић" Љубиша Караџић казао је да је са Миладинов имао радни састанак где су причали о потребама школе.

"Наша школа није мала, имамо пуно објеката, све то треба уклопити и средити. Захвалан сам на разумевању и на времену које је госпођа Миладинов издвојила. У наредном периоду ћемо радити на уређењу дидактичког материјала, опремању учионица и простора школе како бисмо то довели до краја. Много тога добијамо од Канцеларије за КиМ што је све у корист наших ученика, наших наставника који овде раде и у интересу школе и шире друштвене заједнице", рекао је Караџић.

Миладинов је, такође, посетила, Предшколску установу „Сунце“ у Доњој Гуштерици као и Основну школу „Кнез Лазар“.

Слађана Рашић, педагог у ПУ "Сунце", нагласила је да Предшколска установа „Сунце Липљан" са свим својим јединицама броји 124 деце у укупно 14 васпитних група.

"Услови за рад су одлични захваљујући Министарству просвете, Општини Грачаница и Канцеларији за КиМ имамо добре услове за рад. Тренутно баш у овом објекту, имамо мало више деце јер је можда објекат мали, али надамо се да ћемо успети да изградимо један нови вртић са више места за сву децу. Посета помоћнице директора Канцеларије за КиМ је веома значајна за нас, није ово први пут да су они ту, да су уз нас. Деца су још мала, не разумеју то, али нама који смо запослени и који радимо је итекако значајно што су овде", поручила је Рашић.

Током дана Миладинов ће обићи и Основну школу „Краљ Милутин“ у Грачаници.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији Скок у будућност – Србија 2027 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике