МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Избори 19.маја нису обични,показимо колико смо слозни и јаки
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 127 555 3885
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Избори 19.маја нису обични,покажимо колико смо сложни и јаки

17.maj 2019. Извор: Танјуг

Кандидат за градоначелника општине Лепосавић, Зоран Тодић, и заменик директора Канцеларије за КиМ, Дамјан Јовић, позвали су данас грађане да масовно изађу на изборе за градоначелнике четири општине на северу Покрајине и јасно покажу колико су снажни и сложни у намери да остану и опстану да живе на својим вековним огњиштима.

Зоран Тодић

Фото: Танјуг

Тодић је у обраћању на предизборном скупу рекао да су избори 19. маја за грађане те и других општина на северу КиМ још један задатак у низу који им је поверила држава Србија, да то јесу ванредни избори и ванредне околности као што и живот Срба на КиМ није једноставан.

Како је рекао ни избори у недељу нису једноставни, али овога пута немамо дилему: “Не бирамо се између себе - имамо кандидате Српске листе у све четири општине, а наспрам нас се налазе они које су делегирали Кадри Весељи и Албин Курти. Зар нема већег разлога, мотивације, да у недељу изађемо сложно, у што већем броју, и покажемо онима у Приштини и делу међународне заједнице ко смо И шта желимо у периоду испред нас”.

Указао је да српски народ не би опстао без Србије и никад јаче подршке руководства своје државе и председника Александра Вучића који свакога дана и на сваком месту јасно стоји уз свој народ на КиМ.

Подсетио је да су неки неодговорни оставили дуг општини Лепосавић већи од четири милона евра, а да се сада уз помоћ државе Србије гради и навео да ће се у наредних пар месеци поделити 65 станова младим људима који немају решено стамбено питање, да се ради на реконструкцији зграде Дома здравља, да ће се градити и путеви и канализација, а да су ту улагања у привреду и нова радна места.

“За годину дана запослено је висе од 250 младих људи”, прецизирао је Тодић.

Он је поновио да у недељу “нису обични избори” уз поруку да је суштина да се на њих изађе у што већем броју чиме ће се дати додатни аргументи руководству државе Србије у борби за интересе српског народа на КиМ И Републике Србије.

“Позивам вас да у недељу сложно, у једној колони изађемо до биралишта и покажемо свима колико смо јаки, колико смо сложни”, порука је кандидата за градоначелника општине Лепосавић.

Заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић поручио је грађанима четири општине да их, како је рекао, њихова држава - Србија , позива да у недељу сви као један покажу јединство и одговорност и подрже кандидата Српске листе.

“Ово нису обични локални избори већ борба за слободу политичким средствима. Избори одлучују о политичким правима Срба који живе на овом простору и стога ми у недељу немамо дилему - имамо свога кандидата, држава Србија има свог поузданог парнера Српску листу” рекао је Јовић.

Нагласио је да је масовни излазак на изборе потребан и како би се реализовали сви пројекти који су покренути ове године на иницијативу председника Србије Александра Вучића и Канцеларије за КиМ.

Изласком на биралишта, поручиоје, упућује се јасна порука Приштини и међународној заједници да српски народ неће поклекнути пред било каквим притисцима, те да је на овим просторима свој на своме и да га никада неће отерати.

“У недељу је још једна фаза коју морамо да прођемо, не губимо наду и снагу и показаћемо да Срби када је битно, када су одлучујући тренуци знају да буду сложни и одлучни. 19. маја сви на изборе да подржимо нашег кандидата Зорана Тодића овде у Лепосавићу”, навео је Јовић.

Напоменуо је да је требало да се обрати и помоћник директора канцеларије за КиМ Петар Петковић, али да су га албански полицајци на Јарињу задржали и спречили да дође на скуп.

 

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 127 555 3885
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике