МЕНИ
Насловна » Актуелно » Вести »Канцеларија за КиМ подстиче прерађивачку индустрију, привреду и пољопривреду
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 528 3699
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике

Канцеларија за КиМ подстиче прерађивачку индустрију, привреду и пољопривреду

26. март 2021. Извор: ТВ Мост

Канцеларија за Косово и Метохију објавила је три јавна позива за доделу подстицаја у циљу подршке прерађивачкој индустрији, развоју привреде и развоју опоравка пољопривредне производње.

Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Програм распореда и коришћења финансијских средстава ради подршке привредном и економском развоју неалбанских заједница на територији Косова о Метохије за 2021. годину спроводи Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са јединицама локалне самоуправе.

Циљ позива је смањење незапослености кроз пружање подршке почетницима за отпочињање самосталног пословања, подршка предузетништву жена и младих и јачање конкурентности привредних субјеката кроз доделу подстицајних средстава за улагање у набавку нових машина и опреме за мала и средња привредна друштва, односно предузетнике са седиштем на територији Косова и Метохије, за започињање нових и повећање или унапређење већ постојећих делатности.

Јединице локалне самоуправе обухваћене овим јавним позивом су: Витина, Вучитрн, Гњилане, Гора, Звечан, Зубин Поток, Исток, Клина, Косовска Каменица, Косовска Митровица, Косово Поље, Лепосавић, Липљан, Ново Брдо, Обилић, Ораховац, Пећ, Призрен, Приштина, Србица, Урошевац и Штрпце.

Конкурсе за пријаву заинтересованих правних и физичких лица расписују јединице локалне самоуправе на територији Косова и Метохије, наведено је у позиву.

Право да се пријаве имају предузетници, микро, мала и средња привредна друштва са седиштем на територији Косова и Метохије, а који су регистровани у Агенцији за привредне регистре Републике Србије, као и почетници са пребивалиштем на територији Косова и Метохије који ће имати обавезу регистрације своје делатности на овом подручју.

Износ укупно одобрених средстава за набавку нове опреме по захтеву не може бити мањи од 150.000 динара, нити већи од 10.000.000 динара.

Изузетно, привредна друштва која задовоље услове и критеријуме дефинисане конкурсом, а поднети инвестициони план буде захтевао улагање средстава која премашују износ од 10.000.000 динара могу остварити право на подршку у виду подстицаја који ће зависити од спремности подносиоца пријаве за учешће у конкретном пројекту, односно од висине улагања сопствених средстава и планираног броја новозапослених радника.

Улагања која се могу финансирати у оквиру овог програма обухватају набавку производних машина и опреме, делова, специјализованих алата за машине и других капиталних добара и грађевинске механизације за потребе обаваљања грађевинских радова.

Контролу формалне исправности, прегледање и оцењивање пријава обавља Комисија за оцењивање и одабир пројеката коју решењем образује председник Привременог органа јединице локалне самоуправе Косова и Метохије.

Поступак оцењивања и одабир пројеката спроводи се на основу финансијских и оперативних капацитета, усклађености са стратешким документима и одрживости пројеката, наведено је у позиву.

Јавни позив је отворен и траје док се расположива средства за ове намене не утроше.

Заинтересовани се могу јавити Управи за привредне ресурсе града Приштине од 9 до 13 часова.

Конкурсна документација и комплетна информација о свим битним елементима и правилима за учешће у овом јавном позиву могу се преузети са интернет стране Канцеларије за КиМ.

Последње вести

Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021/2022 Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19
Корона вирус COVID-19
Бројеви телефона Сектор за бригу о културном наслеђу и сарадњу са СПЦ Преговарачки процес са Приштином Информатор о раду
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
10 121 528 3699
Live and work in Serbia Бесплатна правна помоћ Бољи живот за интерно расељена лица и повратнике